Adresa: Bucuresti, Sos. N. Titulescu, nr. 10
0730587458
alina@alinablagoi.ro

Nu incerca sa schimbi lumea, ci pe tine!

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Nu incerca sa schimbi lumea, ci pe tine!

4

A fost odata un om foarte bogat, chinuit de o ingrozitoare durere de ochi. Consultase multi doctori si urmase mai multe tratamente. Luase tone de medicamente si facuse sute de injectii. Dar durerea tot crestea in intensitate. Intr-un sfarsit, a apelat la un calugar despre care se spunea ca e specialist in astfel de cazuri. Calugarul i-a inteles problema si i-a spus ca o vreme va trebui sa se concentreze doar pe culoarea verde, sa nu lase privirea sa-i cada pe alte culori. Era un tratament ciudat, dar omul era disperat si se hotari sa incerce. A adunat un grup de pictori si a cumparat butoaie intregi de vopsea verde. A ordonat ca toate obiectele ce i-ar putea iesi in cale sa fie vopsite in verde, asa cum il sfatuise calugarul.

Cand acesta a venit in vizita, cateva zile mai tarziu, servitorii milionarului au dat fuga sa toarne pe el galeti de vopsea verde, pentru ca era imbracat in rosu, iar stapanul lor nu putea vedea alta culoare fara sa-i revina durerea de ochi.

Auzind asta, calugarul a ras si a zis:

Daca ai fi cumparat o pereche de ochelari verzi, care costa doar cativa dolari, ai fi lasat in pace copacii, peretii si toate celelalte lucruri, fara sa-ti risipesti averea. Nu poti vopsi lumea in verde.”

Sa ne schimbam viziunea, si lumea ne va parea altfel. Este absurd sa schimbi lumea, mai intai schimba-te pe tine insuti.

Sursa:

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.