Ce se intampla daca furam partenerul altcuiva?

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Ce se intampla daca furam partenerul altcuiva?

Loading

Cercetatorii au aflat cum evolueaza relatiile incepute in acest fel:

„Furtul” iubitului sau iubitei altcuiva este o practica destul de frecventa si chiar daca pe moment pare ceva revoltator este doar inceputul unei noi relatii care, teoretic, are sanse sa fie implinita. Pentru prima data, cercetatorii au analizat consecintele unui asemenea inceput si modul in care noul cuplu astfel format are sau nu un viitor.

Potrivit sondajelor, aproape jumatate dintre americani recunosc ca au fost sedusi in timp ce aveau o alta relatie.

Astfel, 63% dintre barbati si 54% dintre femei au in prezent o relatie formata dupa ce actualul partener i-a „furat”.

Pana acum, psihologii evolutionisti sustineau ca acesta este un comportament natural, pentru ca oamenii sunt inclinati sa caute un partener in acest mod, chiar si inconstient.

Desigur, aceste teorii sunt greu de demonstrat, dar este posibil sa aflam urmarile acestui comportament si situatia relatiilor formate astfel.

Un studiu recent coordonat de psihologul Joshua Foster a vrut sa arate daca aceste relatii difera de cele incepute in alt mod si daca poate fi intuit modul in care se vor sfarsi.

Astfel, partenerii care au fost luati dintr-o alta relatie erau mai putin multumiti de actuala relatie si mai interesati de perspectiva unei alte aventuri.

In cadrul studiului au fost monitorizati voluntari heterosexuali. Atat barbatii, cat si femeile care au fost „furati” aveau o tendinta mai mare de a insela, iar in timp interesul lor pentru noua relatie a scazut tot mai mult.

Dintre voluntarii care au participat la studiu, intre 10% si 30% dintre participanti fusesera in situatia de a renunta la o relatie din cauza noului partener.

Pentru Foster, rezultatul studiului este clar: o persoana care si-a parasit in trecut un partener ca sa fie cu altul va avea tendinta sa faca din nou acest lucru.

Aceste persoane sunt de obicei egoiste, narcisiste, dau dovada de putina empatie si isi doresc aventuri in afara relatiei.

Studiul a fost publicat in Journal of Research in Personality.

Va multumesc,

Psihoterapeut Alina Blagoi

 

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.