Intr-o relatie matura, dragostea vine la ambii acelasi timp

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Intr-o relatie matura, dragostea vine la ambii acelasi timp

Loading

Candva citisem ca dragostea in cuplu se naste la ambii parteneri in acelasi timp. Sunt 100% de acord cu aceste cuvinte. Soarta sincronizeaza lucrurile care se potrivesc.

Cineva poate sa spuna ca nu este corect, doar cunosc cupluri in care barbatul s-a indragostit de femeie cu cativa ani dupa mariaj sau invers.

Dar permiteti-mi sa nu fiu deacord. Cel mai probabil, acest pseudosentiment al barbatului este confundat cu o stare constanta si placuta de confort sau admiratie fata de partenera, insa nu este o dragoste autentica.

Chimia, energia erotica si pasiunea sunt lucruri care apar in urma unei atractii naturale, ele nu pot fi fortate sau dezvoltate in cineva.

De aia cuplurile care traiesc o emotie de calitate au, de regula, relatii trainice si de durata. Cand aceasta chimie este sesizabila si reciproca, partenerii incep, involuntar, sa-si asume responsabilitati unul fata de celalalt.

Ei nu vor disparea pe o perioada indelungata, fara a-si instiinta partenerul, pentru ca realizeza cat de dureros ar fi fost celuilalt, daca ar fi procedat la fel.

Apoi, ambii vor dori o relatie serioasa, pentru ca atunci cand dragostea va supune inima, ambii uitati de tendinta spre libertate pe care o aveati, simtind fiorii placuti a-i iubirii.

Este foarte trist sa stii ca oamenii nu au rabdare sa astepte persoana potrivita.

Ei se lipesc de primul partener pe care-l considera agreabil si apoi, cu anii, continua sa-si dezvolte aceasta pseudoafectiune fata de el. Amintiti-va ca acest lucru este tolerabil doar in tinerete, cand nu stim cine suntem si ce ne dorim de la viata.

In perioada maturitatii, trebuie sa judecam clar, sa tinem cont de armonia noastra launtrica, de valorile si principiile noastre. Doar in aceste cazuri, putem fi cu adevarat fericiti alaturi de partenerul ales.

Nu va grabiti, asteptati momentul in care conexiunea reciproca isi va face treaba.

Psiholog – Lilya Ahremcik

Sursa: http://devorbacutine.eu/intr-o-relatie-matura-dragostea-vine-la-ambii-acelasi-timp-cuvintele-unui-psiholog-care-te-vor-pune-pe-ganduri/

Va multumesc,

Psihoterapeut Aina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×