Iubeste-te pe tine inainte de a ii iubi pe altii

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Iubeste-te pe tine inainte de a ii iubi pe altii

Loading

In tumultul vietii, adesea uitam sa ne acordam noua insine iubirea de care avem atata nevoie. Suntem mereu in cautarea acelui suflet care sa ne completeze, sa ne inteleaga pana in adancul fiintei, dar uitam ca primul pas catre o relatie sanatoasa il facem in interiorul nostru. Este o calatorie fascinanta si necesara sa ne iubim pe noi inainte de a ne oferi iubirea altcuiva.

In cautarea mea interioara, simt nevoia sa invat sa-mi indrept iubirea catre propria fiinta, nu doar in clipele placute, ci si in acele zile cand simt ca totul in jurul meu se naruie. Ca si cum as astepta momentul magic in care constelatiile se vor alinia si timpul va sopti cand este momentul potrivit, anticipand sosirea unui suflet frumos. Acel cineva cu inima care stie sa converseze direct cu a mea, care sa patrunda in fiecare coltisor al fiintei mele, sa descopere cele mai intunecate secrete fara nicio umbra de judecata si sa ma tina de mana in clipele dificile ale vietii.

Imaginandu-mi o noapte rece si ploioasa, visez la acel moment cand cineva va sta cu mine sub patura calda, sufletele noastre vibrand intr-o armonie perfecta, asemenea stelelor care se aliniaza pe bolta cereasca. Stiu ca, la momentul potrivit, destinele vor conspira pentru ca un suflet sa ma accepte asa cum sunt, fara a dori sa ma schimbe sau sa imi ceara sa lasi la usa relatiei noastre bagajul emotional din trecut.

Nu simt nevoia sa ma grabesc, constienta sunt ca fiecare suflet are perechea in aceasta vasta lume. In perioada de asteptare, nu vreau sa pierd timpul in zadar. Imi propun sa explorez in profunzime propria identitate, sa imi ascult gandurile si sa dialoghez cu sufletul meu. In acest interval, voi croi cu stiloul propriul plan de viata, ma voi implica curajoasa in orice batalie si voi lupta pentru visurile mele, depasind toate obstacolele ce vor ivi in cale.

A invata sa ma iubesc nu numai in momentele de bucurie, ci si in zilele in care simt ca totul se prabuseste in jurul meu devine o necesitate. Aceasta iubire pentru mine insami este mult mai mult decat suficienta in acest moment, iar convingerea mea este ca merita sa ma iubesc asa cum merita fiecare fiinta din jurul meu si poate chiar mai mult decat imi ofer mie insumi. Este o calatorie interioara, dar cu fiecare pas, ma descopera pe mine insami si invat sa pretuiesc iubirea ce mi-o port.

Astfel, in calatoria noastra catre iubirea de sine, descoperim ca aceasta nu este doar o conditie pentru a oferi iubire altora, ci si o sursa inepuizabila de putere interioara si satisfactie personala. In zilele bune si in cele dificile, meritam sa nu ne iubim pe noi insine cu aceeasi intensitate cu care ofera dragoste celor din jurul nostru. A invata sa ne iubim este o calatorie continua, dar cu fiecare pas, descoperim ca suntem demni de iubirea noastra proprie.

Sa va fie cu folos,

Psihoterapeut Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!