Legea atractiei functioneaza – O poveste reala

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Legea atractiei functioneaza – O poveste reala

Loading

1.1

O poveste cu talc care demonstreaza ca legea atractiei functioneaza. Povestea e reala, si este extrasa din cartea lui Jack Canfield Supa de pui pentru suflet:

“In 1977 eram o mama singura cu 3 fete mici, cu o casa si o masina de platit, si cu o mare nevoie de a-mi reinvia niste vise.

Intr-o seara am participat la un seminar si am ascultat un barbat care vorbea despre 

Principiul IxV= R (Imaginatia inmultita cu Vointa devine Realitate).

Vorbitorul scotea in evidenta faptul ca mintea gandeste in imagini si nu in cuvinte. Si cu cat este imaginea mai vie, cu atat ceea ce dorim va deveni realitate mai curand. 

Acest concept a atins o coarda a creativitatii din inima mea. Cunosteam adevarul biblic ca Domnul ne da “dorinta din inimile noastre” si ca “asa cum gandeste inima sa, asa si omul este”.

Eram hotarata sa-mi iau lista de rugaciuni si sa o transform in imagini. Am inceput sa decupez reviste vechi si sa adun poze care exprimau “dorintele inimii mele”. Le-am aranjat intr-un album fotografic scump si am asteptat plina de speranta.

Eram foarte exigenta in ceea ce priveste pozele. Ele contineau:

  1. Un barbat frumos.
  2. O femeie in rochie de mireasa si un barbat in frac.
  3. Buchete de flori (sunt o romantica).
  4. Bijuterii minunate cu diamante (ratiunea era ca Dumnezeu i-a iubit pe David si Solomon iar ei au fost cei mai bogati care au trait vreodata.)
  5. O insula inconjurata de albastrul stralucitor al Caraibelor.
  6. O casa incantatoare.
  7. Mobila noua.
  8. O femeie care devenise recent Vicepresedintele unei mari corporatii (lucram pentru o companie care nu avea femei in conducere. Voiam sa fiu prima femeie vice presedinte din compania aceea).

Opt saptamani mai tarziu, mergeam cu masina pe o autostrada din California, vazandu-mi de ale mele, pe la 10 dimineata. Deodata m-a depasit un Cadillac superb, rosu cu alb. Am privit masina pentru ca era frumoasa. Soferul s-a uitat si el la mine si mi-a zambit, iar eu i-am raspuns tot cu un zambet, pentru ca-mi place sa zambesc. Si iata-ma in incurcatura.

Ati patit vreodata asa ceva?

Am incercat sa ma prefac ca de fapt nu ma uitasem. “Cine eu? Nici macar nu te-am vazut!” M-a urmarit vreo 20 de km. M-a speriat de moarte! Mergeam eu, mergea si el. Parcam eu, parca si el…Si pana la urma m-am si casatorit cu el.

In ziua urmatoare primei noastre intalniri in oras, Jim, mi-a trimis 12 trandafiri, apoi am descoperit ca avea un hobby: colectiona diamnte. Din cele mari! Si cauta pe cineva sa le aranjeze, m-am oferit eu! Ne-am intalnit asa vreo 2 ani, si in fiecare luni dimineata primeam un trandafir rosu, cu tija lunga si un bilet de dragoste de la el.

Cu 3 luni inainte sa ne casatorim, Jim mi-a spus, “Am gasit locul perfect unde sa ne petrecem luna de miere. Vom merge in insula Sf John in Caraibe.” Razand, i-am zis: “Nu m-as fi gandit niciodata la asa ceva!” Nu i-am spus adevarul despre albumul meu cu poze, pana in ziua cand a trecut aproape un an de casatorie.

In ziua aceea ne-am mutat in noua noastra casa pe care o mobilasem cu mobila eleganta la care visasem (Jim se dovedi a fi distribuitor en gros de pe Coasta de Vest, la una din cele mai mari companii de mobila).

Apropo de acest lucru, nunta am facut-o in Laguna Beach – California, si, bineinteles, eu am purtat rochie de mireasa, iar el frac.

La 8 luni dupa ce-mi alcatuisem albumul am devenit Vicepresedinte al departamentului de Resurse Umane, in cadrul companiei in care lucram.

Poate ca totul suna a intamplari de basm, dar este adevarat. Jim si cu mine, ne-am facut multe “carti cu poze” de cand ne-am casatorit. Dumnezeu ne-a umplut vietile aratandu-ne ce e in stare sa faca puterea credintei.

Stabiliti exact ceea ce doriti in fiecare domeniu al vietii voastre, faceti din fiecare dorinta o imagine vie. Apoi actionati alcatuindu-va cartea dvs. cu vise. Transformati ideile in realitati concrete prin acest exercitiu simplu. Nu exista vise care nu se pot realiza.

Si tineti minte. Dumnezeu le-a promis copiilor Lui ca le va darui dorintele din inimile lor.”

Tehnica albumului fotografic/cartii cu vise si dorinte este testata de noi si intr-adevar functioneaza. Incercati si spuneti-ne daca a functionat.

Cititi mai multe povestiri motivationale de acest gen in cartea Supa de pui pentru suflet, de Jack Canfield si Mark Victor Hansen, Editura Amaltea

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×