Legenda lui Mos Nicolae! Citeste-o si tu!

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Legenda lui Mos Nicolae! Citeste-o si tu!

Loading

4

Turta dulce, aroma de portocale si banane, jucariile asteptate un an intreg, toate sunt amintiri ale copilariei. Multe generatii au crescut cu ideea ca trebuie sa fii cuminte pentru a primi daruri de la Mos Nicolae, altfel vei gasi in ghete niste nuiele, insa putina lume cunoaste povestea lui Mos Nicolae si ca acesta nu este doar o legenda populara, ci a existat cu adevarat. 6 decembrie nu este o zi obisnuita, ci ii este inchinata Sfantului Nicolae si reprezinta victoria binelui asupra raului.

Povestea lui Mos Nicolae si nuiaua buclucasa

Probabil te intrebi, de fapt, ce legatura are cu Mos Nicolae, nuiaua care ii asteapta pe cei nastrusnici in ghete. Se pare ca Sfantul Nicolae ii pedepsea pe cei care nu aveau credinta, lovindu-i cu nuiaua peste maini, in semn de avertisment ca s-au abatut de la calea cea dreapta. Desi el a fost aspru in unele situatii, totusi ii ierta pe cei ce se caiau. In plus, lumea nu a uitat de minunile infaptuite si de lucrurile bune pe care le facea pentru cei nevoiasi.

Povestea lui Mos Nicolae

Exista mai multe legende legate de viata lui Mos Nicolae, insa cea mai populara si mai emotionanta este cea cu surorile sarace, pe care tatal lor vroia sa le vanda. Aceasta poveste a lui Mos Nicolae a uimit multa lume, astfel ca a fost purtata prin viu grai pana in timpurile noastre, cand s-a facut chiar o piesa de teatru denumita Mos Nicolae si fetele sarace.
Legenda lui Mos Nicolae spune ca Sfantul Nicolae a ajutat trei surori foarte sarace, care nu aveau nicio bogatie pentru zestre, iar tatal lor urma sa le vanda.
Bietele fete s-au rugat in zadar de tatal lor, insa au avut noroc ca Sfantul Nicolae a aflat de aceasta intamplare si le-a dat chiar el banii pentru zestre. Noaptea, pe furis, acesta a aruncat o punga plina cu galbeni in camera fetei celei mai mari. Asa a procedat in fiecare an si pentru urmatoarele surori, astfel ca acestea au reusit sa se marite la scurt timp dupa fericita intamplare, reusind sa scape de cruntul lor tata. De fiecare data cand acesta a aruncat pungile cu galbeni, au cazut in sosetele puse la uscat sau in ghetele fetelor, astfel a ramas obiceiul cu darurile puse in incaltaminte.

Sursa:

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×