Lipsa de iubire face omul timid, neindemanatic, tensionat si urat
Lipsa de iubire – este atunci cand nu poti interveni. Nu poti vorbi, rade sau insista cu imbratisari.
Nu poti vorbi despre experientele tale – sunt prostii, nu sentimente.
Nu poti cere ceva – trebuie sa intelegi ca acum este o situatie dificila. Si in general, de ce ai nevoie de asta?
Este atunci cand nu poti conta pe ajutor – adultii trebuie sa se descurce singuri.
Lipsa de iubire – este atunci cand nu esti certat in mod special, dar nici laudat. Esti neobservat.
E atunci cand te simti incomod sa mananci in prezenta omului apropiat (iti poate spune ca mananci prea mult.) Iar mancarea pregatita de tine o va manca si nu va spune nimic. Nici nu va observa efortul, cand vei face ordine sau vei pune florile in vas.
Lipsa de iubire – e atunci cand totul e interzis.
Atunci cand deranjezi, iriti, vorbesti prostii – stai, asteapta, nu plinge, nu te vaita.
Cand nu-ti ia apararea, dar iti spune ca e vina ta! – asta e lipsa de iubire.
Cand nu-ti face niciun cadou – e lipsa de iubire.
Cand economiseste pentru tine – asta e lipsa de iubire.
Nu, nu e ura. Uneori acest lucru este chiar mai rau, deoarece esti urat pentru ceva, de exemplu, din invidie. Si poti pleca sau poti raspunde inapoi. Insa, lipsa de iubire – este pur si simplu.
Desi iti spune: “Da, te iubesc, lasa-ma in pace, din nou vii cu ale tale”. Asta este lipsa de iubire.
Si din cauza ei mor. In special batranii, copiii si cainii. Si oamenii adulti lipsiti de aparare si sensibili.
Lipsa de iubire face omul timid, neindemanatic, tensionat si urat; ii este teama sa distruga totul, sa deranjeze, sa enerveze …
Aici nu poti face nimic; daca ai forte – trebuie sa pleci.
Sau, cel putin, sa inteleagi clar – e lipsa de iubire
3 sfaturi care te vor ajuta sa devii un om mai indraznet si increzut in sine
Peste tot si oricand in viata trebuie sa ai curaj. Sa inveti sa mergi, sa interactionezi cu oameni, sa iti stabilesti scopuri, sa-ti aperi pozitia si drepturile, sa-ti stapanesti pornirile manioase, sa primesti si sa daruiesti dragostea etc.
Un om curajos este un om care a fost binecuvantat cu o virtute inalta, asa spune literatura religioasa si asa rezida si din afirmatiile marilor ganditori si filosofi ai lumii. Un om care are puterea de a spune „nu” nu este neaparat un om curajos.
Insa capacitatea de a trasa limite in relatia cu ceilalti, dar si abilitatea de a-ti apara propria libertate denota o doza de curaj, cu siguranta. Cei mai multi eroi din basme, din mituri si legende sunt in primul rand curajosi, abia mai apoi intelepti, puternici, generosi etc. Curajul a fost dintotdeauna o virtute apreciata, cantata si ravnita.
Desprins dintr-o notiune rationala, curajul constituie o forta morala de a face fata unor situatii de primejdie, de a te impune in manifestarea propriilor convingeri. Asadar, o persoana curajoasa este un luptator prin definitie.
De unde si cum facem rost de mai mult curaj?
Vestea cea buna pentru persoanele mai timide este ca indrazneala se poate invata! Da, exact ca si bunele maniere sau abilitatea de a insusi o limba straina, curajul se poate cultiva.
Este vorba despre un proces constient, de durata, care trebuie pus in functiune din propria dorinta. Elocventa in acest sens este afirmatia despre curaj, cum ca acesta ar fi „o capabilitate mentala, nu emotionala”. Asadar, toti oamenii pot invata sa devina mai curajosi. Sa vedem cum se face:
- Intai de toate sa ne identificam propriile frici. Pentru a reusi, trebuie sa intelegem ca absolut orice om de pe planeta are cel putin o frica, asa cum este adevarat ca absolut orice om are o doza mai mare sau mai mica de curaj.
Deci dupa identificarea fricilor care ne coplesesc, trebuie sa exersam expunerea treptata la ele, in scopul infruntarii lor. Dupa un timp, expunerea graduala la fobiile noastre ne va face sa le depasim, pentru ca anume contactul cu ele ne va oferi solutia de combatere a lor.
- Indrazneste. Nimeni nu-ti poate suprima dreptul tau de a fi liber in propria vointa si de a indrazni mai mult. Si in acest caz trebuie s-o iei usor. Totul se obtine treptat. Indrazneste rational, stabileste-ti niveluri de performanta.
Incepe cu ce-ti place sa faci, apoi aplica aceasta tehnica si la sarcinile care ti se par complicate si imposibile. E bine sa fii calculat, dar cand vine vorba de a face cuiva un compliment sau de a-i darui un buchet de trandafiri, nu mai masura chiar de sapte ori. Indrazneste. Creeaza-ti ambitia prin stabilirea si executarea unor sarcini marunte.
- Vizualizeaza si asuma-ti riscuri. La inceput mai mici, apoi din ce in ce mai mari. Atat cat poate personalitatea ta. Oamenii de succes au devenit curajosi prin asumarea de riscuri. Riscurile inseamna si viitoare esecuri. Totul este absolut normal. Esecurile inseamna incercare, incercarea are la baza indrazneala, iar aceasta din urma naste curaj. Orice dezvoltare si evolutie implica si esecul, ca parte din proces.
Incepe azi. Utilizeaza fiecare situatie din viata ta ca sa manifesti curaj. Cate putin. Pentru ca esti un luptator in devenire!
Sursa: https://www.lumealuioliver.ro/lipsa-de-iubire-face-omul-timid-neindemanatic-tensionat-si-urat-ii-este-teama-sa-distruga-totul-sa-deranjeze-sa-enerveze/, https://psihologiadeazi.ro/3-sfaturi-care-te-vor-ajuta-sa-devii-un-om-mai-indraznet-si-increzut-sine/#
Va multumesc,