Limbajul secret al narcisistilor: cum isi traumatizeaza si manipuleaza victimele

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Limbajul secret al narcisistilor: cum isi traumatizeaza si manipuleaza victimele

Loading

00000000000.6

 Notiunea de societate, se bazeaza pe conceptul omogenitatii si uniformizarii anumitor calitati.

Totusi, statisticile arata faptul ca 1 din 25 de persoane este sociopata sau narcisita, ceea ce ne debusoleaza putin, deoarece constientizam ca acesti oameni pot fi oriunde in jurul nostru, fara sa ne dam seama.

Narcisistii incearca de cele mai multe ori sa profite de persoanele din jur, pentru a-si atinge un scop. Unul personal, pentru care nu putem gasi vreo explicatie logica.

Manipularea poate fi extrem de periculoasa, deoarece distruge valorile emotionale ale omului, creand un gol, care cu greu mai poate fi umplut. Ceea ce simte un om atunci cand este lovit cu pumnul in stomac este asemanator unei persoane cazuta victima narcisistului.

Pe scurt, oamenii ajung sa fie molestati emotional tocmai de persoanele pe care ajunsesera sa le iubeasca si fara de care nu isi puteau vedea viata.

Partea cea mai rea este aceea ca abuzul narcisistului nu este recunoscut ca fiind un abuz si astfel, acesta nu poate fi pedepsit. Deci, va continua sa actioneze in aceeasi maniera cu orice alta persoana pe care o intalneste si de pe urma careia poate profita.

Narcisitul poate ataca in orice moment, folosindu-se de cele mai ascutite arme, pentru a o face, apoi te lasa pustiu pe interior si debusolat. Narcisistul are nevoia sa se incarce cu energie, pe care o absoarbe de la tine!

Pentru a ne putea feri de narcisist, trebuie sa ii cunoastem armele, asa ca lista de mai jos iti poate servi drept forma de protectie.

Puterea si reusitele tale

Daca esti o persoana capabila si ai reusit multe in viata, probabil ca narcisistul se va simti inferior in prezenta ta. Ce va face? Va incerca sa te domine si sa te faca sa crezi ca nu esti atat de capabil pe cat pari.

La inceput, te va ridica pe un piedestal si te va lingusi, apoi va da cu tine de pamant cand nici nu te astepti.

Fereste-te de omul care te lauda prea tare, sigur are un plan ascuns, in care tu esti personajul principal.

Slabiciunile tale

Este foarte simplu de inteles. Iti vede slabiciunile, nu spune nimic, dupa care actioneaza in consecinta. Va ajunge sa iti stirbeasca stima de sine, facandu-te sa crezi sa este singura persoana care te poate scoate din prapastia in care tocmai el te-a aruncat.

Te va aduce in punctul in care faci ceea ce iti cere

Narcisistii au nevoie sa fie laudati si ajutati. Daca exista momente in care nu poti face asta, vei fi acuzat pe nedrept si va uita in secunda doi tot ce ai facut pentru el.

Nu uita, poti oricand sa indepartezi din viata ta persoanele care iti fac rau, langa care nu te simti confortabil si care te obliga sa faci lucruri cu care nu esti de acord.

Sursa: https://secretele.com

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.