Lumea este o reflectare a gandurilor noastre

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Lumea este o reflectare a gandurilor noastre

Loading

Inspirându-se din învățăturile lui Buddha, înțelepții kahuna cred că realitatea noastră este modelată de gândurile pe care le avem. Tot ce trăim și tot ce reprezentăm este rezultatul direct al modului în care gândim.

După cum a subliniat Morrnah Simeona, lumea în care trăim este un ecou al vieții noastre interioare. Atunci când ne confruntăm cu dificultăți, este esențial să căutăm originea acestora în interiorul nostru, nu în factori externi.

Când suntem tratați cu agresivitate de cineva, este o oportunitate de a recunoaște că, de fapt, acea agresivitate poate fi un reflex al propriilor noastre sentimente reprimate. Dacă ne este spus că nu suntem competenți pentru un anumit rol, aceasta poate reflecta îndoielile noastre interne.

În cazul în care sănătatea ne este afectată, înțelepciunea kahuna ne învață că trupul nostru este un recipient pentru gândurile noastre: afecțiunile sunt adesea rădăcinate în gânduri negative sau erori de percepție.

„Greșelile de percepție nu sunt o problemă”, menționa dr. Len cu umor. „Cel mult, te pot ucide.” Mintea este comparată cu o grădină, iar gândurile cu semințele pe care le plantăm. Acestea vor crește și vor da fructe, așadar este crucial să fim atenți la ce semințe gândurilor plantăm în noi.

Există o veste bună: orice formă de stres, dezechilibru sau boală poate fi ameliorată prin munca asupra propriei persoane. Nu este necesar să căutăm soluții sau ajutor în exterior. Cele mai valoroase răspunsuri le putem găsi în noi înșine, afirmă Morrnah Simeona.

Pentru înțelepții kahuna, circumstanțele exterioare servesc ca un indicator al stării noastre de conștiință.

Sănătatea sau boala, prosperitatea sau lipsurile, succesul sau eșecurile noastre, sau ale celor din jur, oglindesc nivelul conștiinței la care ne aflăm.

Modificările în nivelul conștiinței noastre pot transforma rapid realitatea exterioară, iar conștiința poate evolua semnificativ odată ce ne asumăm responsabilitatea pentru tot ce ni se întâmplă, pentru tot ce se întâmplă în jurul nostru. Transformarea începe cu asumarea responsabilității.

Ce înseamnă să-ți asumi responsabilitatea integrală pentru tot ce ți se întâmplă în viață?

Înseamnă să recunoști că doar tu, și nimeni altcineva, ești creatorul experiențelor tale, al tuturor evenimentelor vieții tale, așa cum subliniază dr. Len. Această idee poate părea șocantă sau chiar revoltătoare pentru mulți, având în vedere tendința noastră de a găsi scuze, de a da vina pe alții pentru necazurile noastre sau de a adopta o mentalitate de victimă. Această perspectivă este de asemenea dificil de acceptat pentru persoanele considerate a fi „supraresponsabile”.

Există o diferență între a-ți asuma responsabilitatea pentru acțiunile proprii și a-ți asuma responsabilitatea pentru actele violente ale altora, cu care singura ta legătură este că trăiești în aceeași comunitate.

Unii psihologi ar argumenta că un astfel de mod de gândire poate duce la auto-culpabilizare excesivă.

Sursa: internetul

Să vă fie cu folos,

Psihoterapeut Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!