Maiestria creionului – Povestire cu talc

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Maiestria creionului – Povestire cu talc

Loading

Alina Blagoi - Maiestria Creionului
Un copil isi privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat, il intreba:
– Bunicule, ce scrii acolo? Scrii o poveste care ni s-a intamplat noua? Sau poate e o poveste despre mine…
Bunicul se opri din scris, zambi si-i spuse nepotului:
– E adevarat, scriu despre tine. Dar mai important decat cuvintele, este creionul cu care scriu. Mi-ar placea sa fii ca el, cand vei fi mare.
Copilul privi nedumerit creionul, fiindca nu vazuse nimic special la acesta.
– Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am vazut in viata mea!
– Totul depinde de felul cum privesti lucrurile, raspunse bunicul. Creionul are cinci calitati, pe care daca reusesti sa le mentii, vei fi totdeauna un om care traieste in buna pace cu lumea.
Prima calitate: Poti sa faci lucruri mari, dar sa nu uiti niciodata ca exista o Mana care ne conduce pasii. Pe aceasta Mana o numim Dumnezeu si El ne conduce totdeauna conform dorintei Lui.
A doua calitate: Din cand in cand trebuie sa ma opresc din scris si sa folosesc ascutitoarea. Asta inseamna un pic de suferinta pentru creion, dar pana la urma va fi mai ascutit. Deci, sa stii, daca suporti unele dureri, ele te vor face mai bun.
A treia calitate: Creionul ne da voie sa folosim guma pentru a sterge ce este gresit. Trebuie sa intelegi ca a corecta un lucru, nu inseamna neaparat ceva rau. Ceea ce este bine, este faptul ca ne mentinem pe drumul drept.
A patra calitate: La creion nu este important lemnul sau forma lui exterioara, ci mina de grafit din interior. Tot asa, si tu pune accent mai mult pe ce se intampla inlauntrul tau, decat pe exterior.
Si, in sfarsit, a cincea calitate: Creionul lasa intotdeauna o urma. Tot asa, sa stii ca ceea ce faci in viata, va lasa urme. Dragul meu, incearca sa fii constient de fiecare fapta pe care o faci.

 

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×