Manifestul pentru fiecare zi – Dale Carnegie

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Manifestul pentru fiecare zi – Dale Carnegie

Loading

00000000000.1

1. Anume astazi voi fi fericit!

Aceasta inseamna ca, urmandu-l pe Avram Lincoln, voi spune. “Oamenii sunt atat de fericiti cat se hotarasc sa fie.” Fericirea vine din interior, stimulenti externi nu au nici o legatura cu asta.

2. Anume astazi voi lua in considerare doar lucrurile reale si nu voi cere lumii sa se schimbe conform dorintelor mele. Eu voi lua ca atare familia mea, serviciul meu, soarta mea si ma voi stradui sa fiu concordant cu ele.

3. Anume astazi voi avea grija de organismul meu.

Il voi consolida prin exercitii, grija fata de corp si alimentatie corecta. Ma voi opri din impovararea exceselor sale nocive. Vreau sa  fac din el o masina ideala pentru executarea nevoilor mele.

4. Anume astazi voi incerca sa-mi dezvolt inteligenta.

Voi incerca sa invat ceva valoros. Voi pune creierul la munca si voi citi ceva care necesita efort mental si concentrare.

5. Anume astazi  voi incerca sa ma concentrez pe imbunatatirea sufletului.

Pentru a face acest lucru, am nevoie de trei actiuni: voi face cuiva o bucurie, dar ca sa nu stie nimeni, si voi face doua lucruri de care mi-e teama si pe care tot am evitat sa le fac – “doar pentru formarea profesionala a vointei”,  cum spunea William James(un psiholog  si filosof american).

6. Anume astazi ma voi stradui sa fiu placut  in toate relatiile cu oamenii cu care voi interactiona.

Voi avea grija de aspectul meu, voi incerca sa ma imbrac mai bine, sa vorbesc mai moale si voi fi mai politicos in comportamentul cu altii, voi fi generos  pentru lauda, ma voi abtine de la critici si de a mustra si desigur de orice instructiuni pentru calea cea dreapta.

7. Anume astazi ma voi stradui sa-mi traiesc clipa, protejandu-ma de navala tuturor problemelor care vin asupra mea.

In cele douasprezece ore as putea face lucruri concrete, cele mai importante pentru ziua de azi, pe care le-as  fi lasat pe mai tarziu si dupa as fi  avut regrete pentru  toata viata.

8. Anume astazi imi voi face programul zilei.

Voi scrie resursele de care am nevoie pentru a face un lucru la ora dorita. Posibil sa nu pot urmari cu strictete acest program, dar cel putin idea lui ma va salva de la doua lucruri rele- graba si indecizie.

9. Anume astazi voi acorda o jumatate de ora pentru odihna si relaxare.

E bine in cazul in care aceasta jumatate de ora este linistita, uneori, ma voi gandi la Dumnezeu – acest lucru imi va da vietii  un sentiment de perspectiva.

10. Anume astazi ma voi opri sa ma tem.

Cel mai putin nu o sa ma tem sa fiu fericit, o sa elimin frica de a ma bucura de toate lucrurile minunate din aceasta lume; frica sa iubesc si sa cred in faptul ca pe mine de asemenea, ma iubesc. Voi gandi si voi actiona ca un om fericit – si ma voi simti fericit.

Dale Carnegie, Manifestul pentru fiecare zi

Va multumesc,

Psiholog Aina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×