Noua trucuri psihologice care iti vor usura viata!

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Noua trucuri psihologice care iti vor usura viata!

Loading

images

Cu totii suntem organizati psihologic in aceeasi maniera, chiar daca ni se pare ca suntem absolut unici.

Da, identitatea umana este, realmente, unitara, dar psihologia a creat o serie de trucuri care pot fi ajustate la orice tip de caracter.

Iata noua trucuri psihologice care iti vor usura viata:

1. Daca vrei sa fii tratat in serios, adauga in dialog fraze de genul „Asa spunea tatal meu”. Oamenii, de regula, au incredere in sfaturile rudelor mai in vârsta.

2. Câstiga toate partidele jocului ,,Piatra, hârtie, foarfece’’, tinând minte ca, in majoritatea cazurilor, oamenii aleg in primul rând foarfecele.

3. Daca vrei ca interlocutorul sa fie de aceeasi parere cu tine, trebuie sa dai din cap la afirmatiile lui, pentru ca asta creeaza o iluzie psihologica ca orice acesta spune este absolut veridic.
4. Daca ti-a intrat in cap un cântec de care vrei sa scapi, aminteste-ti sfârsitul lui. Conform efectului Zeigarnik, creierul nostru memorizeaza mai bine lucrurile nefinalizate. Astfel, repetând câteva ori consecutiv finalul cântecului, vei inceta sa-l fredonezi la infinit.

5. Daca iti doresti ca copii tai sa se alimenteze sanatos, mâncând brocoli de exemplu, intreaba-i daca vor 2 sau 5 bucati, in loc sa-i intrebi daca vor sau nu vor sa manânce. Astfel, ei cred ca alegerea le apartine lor, pe când alegerea este de fapt a ta.

6. Orice amic sau cunoscut te va ajuta involuntar sa cari cutii si pungi grele pâna acasa, daca nu vei intrerupe dialogul ca sa-l rogi sa o faca si doar ii vei inmâna cutia, astfel blocându-i posibilitatea de a alege.

7. Parafrazeaza, din când in când, spusele interlocutorului. Astfel, creezi impresia ca il asculti foarte atent.

8. incepe orice rugaminte cu fraza „Am nevoie de ajutorul tau”. Oamenilor nu le place sa se simta vinovati, de aia te vor ajuta la sigur.

9. Daca ti se pare ca cineva te urmareste, stranuta. Urmaritorul va stranuta si el, intrucât aceasta e o trasatura fiziologica molipsitoare – asa vei putea afla adevarul.

Sursa: http://devorbacutine.eu

Va multumesc,

Psiholog Aina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!