Nu esti dator nimanui! 15 Lucruri pe care Nu trebuie sa le explici. Niciodata! Nimanui!

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Nu esti dator nimanui! 15 Lucruri pe care Nu trebuie sa le explici. Niciodata! Nimanui!

Loading

Multe dintre alegerile noastre atrag atentia si genereaza intrebari din partea celor din jur. Fie ca sunt membri ai familiei, prieteni sau chiar straini, oamenii par sa aiba intotdeauna pareri despre felul in care ar trebui sa traim, sa aratam, cu cine sa socializam cum sa ne construim relatii.

Psihologul si bloggerul David William sustine ca nu este necesar sa oferi explicatii cu privire la urmatoarele 15 aspecte atunci cand ni se cer:

1.Situatia ta din viata

Indiferent daca esti casatorit sau te muti dintr-un loc in altul, chiar si daca locuiesti cu parintii dupa varsta de 20  ani, nu e nevoie sa justifici alegerea ta de a face asa si nu altfel. Constientizarea propriei tale situatii este suficienta, iar motivele tale sunt personale.

2.Prioritati tale de viata

Gandurile tale despre cum puteti contribui la confortul si fericirea celor dragi sunt personale. Cu totii avem valori, visuri si prioritati diferite, iar faptul ca cineva are alte perspective nu te face responsabil in fata lor.

3.Nu-ti cere scuze, daca nu doresti asta

Daca nu simti ca trebuie sa-ti ceri scuze pentru actiunile tale sau nu crezi ca cineva merita iertarea ta, nu este necesar sa o faci.

4.Timpul petrecut singur

A anula planuri sau a refuza invitatii pentru a avea timp pentru tine este perfect normal. Nu trebuie sa te justifici in fata altora pentru aceste perioade de singuratate necesara.

5.Nu esti obligat sa accepti convingerile personale ale altora

Nu esti obligat sa fii de acord cu convingerile altora doar pentru a evita conflicte. Recunoaste diferentele si fii autentice in opiniile tale.

6. Sa ai capacitatea de a spune „Nu”

Este dreptul tau sa refuzi ceva fara a avea un motiv solid. Succesul revine celor care stiu sa renunte la tot ce nu este o prioritate pentru ei.

7.Aspectul tau fizic

Fie ca ai o infatisare de invidiat sau nu, nu esti obligat sa explici de ce arati asa cum arati. Cum te percep altii din punct de vedere fizic este problema lor, nu a ta.

8.Preferintele tale alimentare

Motivele pentru care nu mancati anumite alimente sunt personale, iar presiunile sa justifice aceste alegeri nu sunt necesare.

9.Detaliile vietii tale sexuale

Daca esti intr-o relatie, nu e treaba nimanui cum iti organizezi viata sexuala. Fie ca astepti casatoria sau explorezi relatii, acest aspect este privat si tine doar de tine.

10.Nu trebuie sa dai explicatii nimanui despre alegerea ta personala sau orientarea profesionala

Uneori, circumstantele te forteaza sa alegi intre munca si viata personala. Nu trebuie sa explici altora de ce ai ales o anumita cariera sau invers, daca esti sigur ca alegerea ta este cea corecta.

11.Opiniile tale politice sau religioase

Daca esti democrat, socialist, catolic, protestant sau musulman,este   aceasta alegerea ta personala si nu trebuie sa explici credintele tale numanui.

12.Stituatia ta de a fi singur

Fie ca esti singur sau intr-o relatie, nu este treaba altora. Singuratatea nu este o tulburare de personalitate si nu trebuie sa va justifici starea civila.

13.Intalnirile cu cineva doar pentru ca ti sa cerut

Daca nu simti nevoia de intalnire, nu esti obligat sa o faci. Gaseste un motiv pentru a refuza si ramai consecvent deciziei tale.

14.Decizia ta cu privire la casatorie

Indiferent daca vrei sa te casatoresti si sa ai copii sau sa ramai singur, aceasta ramane o alegere personala. Parintii sau altii ar trebui sa accepte alegerile tale de viata.

15.Alegerea ta in relatii

Comentariile neadecvate ale altora cu privire la relatia ta nu trebuie sa te afecteze. Tu esti singurul responsabil pentru viata ta sentimentala. Traieste-ti viata si nu lua decizia doar pentru ca cineva spune sa o faci. E important sa faci greseli si sa inveti din ele, pentru ca asta inseamna sa traiesti.

Sa va fie cu folos,
Psihoterapeut Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.