Nu mai iubiți oamenii care nu sunt pregătiți să vă iubească

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Nu mai iubiți oamenii care nu sunt pregătiți să vă iubească

Loading

Acest citat ne îndeamnă să recunoaștem și să acceptăm că nu toți oamenii vor fi gata sau capabili să ofere iubirea și sprijinul de care avem nevoie. Acesta este un apel la autoevaluare și la înțelegerea faptului că meritați să fiți tratați cu iubire, respect și considerație.

Citatul subliniază importanța respectului de sine. În loc să perseverăm în relații unilaterale, unde eforturile și sentimentele noastre nu sunt recunoscute sau valorizate, ar trebui să ne îndreptăm atenția și energia către persoanele care sunt dispuse și entuziasmate să participe la o relație reciprocă și îmbogățitoare.

Mesajul lui Anthony Hopkins ne poate servi și ca un îndemn de a ne elibera de relații toxice sau dezechilibrate, care ne scurg de energie și de încredere în sine. Acest proces de eliberare nu este întotdeauna ușor, dar este vital pentru bunăstarea noastră emoțională și mentală.

Când renunțăm la legăturile care nu ne aduc fericire și împlinire, ne deschidem inimile și viețile către posibilitatea de a găsi iubire autentică. Aceasta presupune o iubire care ne întărește, care ne face să ne simțim valoroși și apreciați pentru cine suntem cu adevărat.

“Dă drumul oamenilor care nu sunt pregătiți să te iubească!

Acesta este cel mai greu lucru pe care va trebui să-l faci în viata ta și va fi și cel mai important lucru.

Încetează să porți discuții dificile cu oameni care nu vor să se schimbe.

Încetează să te prezinți persoanelor care nu au niciun interes în prezența ta. Știu că instinctele tale sunt să faci tot posibilul să fii apreciat de cei din jur, dar este un impuls care îți fură timpul, energia, sănătatea mentală și fizică.

Când începi să lupți pentru o viață cu bucurie, interes și angajament, nu toți vor fi gata să te urmeze în acel loc.

Asta nu înseamnă că trebuie sa schimbi ceea ce ești, înseamnă că trebuie să lași să plece oamenii care nu sunt pregătiți să te însoțească.

Dacă ești exclus, insultat, uitat sau ignorat de oamenii cărora le dedici timpul, nu iți faci o favoare continuând să le oferi energia și viața ta.

Adevarul este că nu ești pentru toți și nu toți sunt pentru tine.

Cu cât petreci mai mult timp încercând să faci pe cineva care nu te poate iubi, să te iubească, cu atât mai mult timp pierzi lipsindu-te de posibilitatea acelei conexiuni cu altcineva.

Exista miliarde de oameni pe această planetă și multi dintre ei te vor întâlni, la nivelul tău de interes și angajament.

Cu cât te implici mai mult cu oameni care te folosesc ca pernă, opțiune de fundal sau terapeut pentru recuperarea lor emoțională, cu atât scapi mai mult de comuniunea pe care o dorești.

Poate dacă nu mai apari, nu te vor căuta. Poate dacă încetezi să mai încerci, relația se va termina. Poate dacă nu mai trimiți mesaje, telefonul tău va rămâne întunecat săptămâni întregi.

Asta nu înseamnă ca ai stricat relația, înseamnă că singurul lucru care a susținut-o a fost energia pe care doar tu ai dat-o. Aceasta nu este dragoste, este atașament. Se acordă șanse celor care nu merită!

Cel mai prețios lucru pe care îl ai în viață este timpul și energia ta, deoarece ambele sunt limitate. Pentru ce îți dedici timp și energie, îți va defini existența.

Când o să realizezi asta, o să începi să înțelegi de ce ești atât de nerăbdător să pleci când îți petreci timpul cu oameni, în activități, locuri sau situații care nu îți priesc.

Vei începe să realizezi că cel mai important lucru pe care îl poți face pentru tine și pentru toți cei din jurul tau este să îți protejezi energia mai înverșunat decât pe orice altceva.

Fă din viața ta un paradis sigur, unde doar oamenii ′′compatibili′′ au voie.

Nu ești responsabil pentru salvarea nimănui. Nu ești responsabil pentru a îi convinge să se îmbunătățească. Nu e treaba ta să exiști pentru oameni și să le dai viața ta!

Pentru că dacă te simți rău, dacă te simți obligat, vei fi rădăcina tuturor problemelor tale din cauza insistenței tale, temându-te că nu îți vor întoarce favorurile pe care le-ai acordat.

Singura ta obligație este să realizezi că ești stăpânul destinului tău și să accepți dragostea pe care crezi că o meriți.

Decide ca meriți o prietenie adevărată, angajament real și iubire completă cu oameni sănătoși și prosperi.

Așa că, așteaptă să vezi cât de mult începe să se schimbe totul.”

Textul subliniază câteva principii esențiale pentru bunăstarea emoțională:

Importanța de a lăsa să plece oamenii care nu sunt aliniați cu valorile și nevoile noastre emoționale. Acest lucru nu doar că ne eliberează resurse pentru a investi în relații mai satisfăcătoare și reciproce, dar ne și onorează propriul parcurs și creștere personală.

Recunoașterea că timpul și energia sunt cele mai valoroase resurse ale noastre. A învăța să le alocăm în mod intenționat activităților și relațiilor care ne îmbogățesc viața este esențial pentru a trăi o existență împlinită.

Deosebirea dintre dragoste și atașament. Acest pasaj ne invită să reflectăm la natura relațiilor noastre și să identificăm dacă acestea sunt construite pe iubire reciprocă și respect sau sunt menținute în viață doar prin eforturile unilaterale.

Auto-protecție și auto-conservare. Mesajul încurajează stabilirea unor limite sănătoase și crearea unui spațiu sigur pentru propria persoană, unde numai cei care respectă și valorizează aceste limite au acces.

Meritul iubirii autentice și a relațiilor sănătoase. Ne reamintește că merităm să fim înconjurați de oameni care ne reflectă propriile aspirații și valori, care ne susțin și ne iubesc autentic.

În concluzie, acest fragment ne oferă o perspectivă valoroasă asupra autorespectului și a importanței de a ne curăța viața de relații și situații care nu ne servesc creșterea. Ne încurajează să trăim conștient, să ne respectăm și să ne iubim suficient pentru a accepta doar ceea ce este în armonie cu binele nostru suprem.

Să va fie cu folos,

Psihoterapeut Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!