„Oamenii singuri isi creeaza iadul in capul lor!” – Psihologul Mihail Labkovski

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

„Oamenii singuri isi creeaza iadul in capul lor!” – Psihologul Mihail Labkovski

Loading

00000000000.2

Iata cateva ganduri minunate ale psihologului Mihail Labkovski, care te vor ajuta sa construiesti relatii corecte si sa nu-ti creezi probleme inutile in cap.

90% din grijile noastre niciodata nu se vor materializa.

Sa fii ingrijorat in permanenta de ceva – iata starea noastra zilnica. Cu toate astea suntem constienti ca ingrijorarea nu ne ajuta, doar incurca sa rezolvam o problema. In schimb nu stim ce am putea sa facem, daca nu am innebuni de griji, nu-i asa? Se creeaza un gol in interiorul nostru. Iata problema!

Grijile sunt frici fara o adresa exacta. 

Parintii isi fac griji din cauza copiilor, fetele – din cauza baietilor, baietii – din cauza banilor… Unii cred ca anume asa este contruita lumea. Fals! Asa este construita lumea celor care-si creeaza iadul in cap.

Un om sanatos psihic difera de un nevrotic: acesta la fel este ingrijorat, doar ca de probleme reale, de evenimente reale care cu adevarat in deranjeaza. Pentru un nevrotic viata este inca o problema, inca o ingrijorare care trebuie depasita.

Intr-o zi opreste-te si incearca sa vezi sigur: din ce cauza iti faci griji?

Cat de adecvata este reactia ta negativa? Ai un motiv serios sa fii suparat si trist? Daca vei intelege ca psihicul tau mereu cauta motive de ingrijorare, vei avea o sansa sa treci la un nou nivel, sa depasesti aceste momente instabile.

Invata sa-ti controlezi emotiile, inceteaza sa-ti construiesti in cap tot felul de scenarii inutile, priveste constructiv lucrurile, vezi situatia asa cum este ea, nu amplifica emotiile si nici nu le ignora.

Fii calm in orice situatie si ia decizii obiective. Si inceteaza sa-ti faci prea multe griji! Nu ai nevoie de asta!

Sursa: http://devorbacutine.eu/psihologul-mihail-labkovski-oamenii-singuri-isi-creeaza-iadul-in-capul-lor/

Va multumesc,

Psiholog Aina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×