Obiectele sunt de folosit. Oamenii, de iubit.

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Obiectele sunt de folosit. Oamenii, de iubit.

Loading

Astăzi, voi împărtăși povestea unui tânăr om de afaceri de succes, a cărui soție m-a contactat pentru prima dată acum trei ani.

Mi-a spus că, pe măsură ce soțul său urca în carieră, simțea că iubirea lor se îndepărta. Acum era devastată, și de aceea a venit să discutăm.

Povestea lor a început minunat. Ambii erau dedicați unul altuia, aveau mulți prieteni și un viitor promițător. Când el a semnat un contract important cu o companie în creștere, și-au cumpărat o casă frumoasă și viața lor părea perfectă.

Odată cu avansările și creșterile salariale, cariera lui a început să domine totul. Ea a simțit că prioritățile lor comune se pierd. În final, totul în viața lor se învârtea în jurul succesului lui profesional.

Punctul culminant a fost când i-a oferit un colier cu diamante, legându-l de propriul său succes: „Draga mea, am fost avansat la postul de vice-președinte.

Colierul acesta, care costă jumătate din salariul meu anual, să-ți amintească mereu de această zi.” Fără cuvinte de iubire, doar o glorificare a egoului său.

A urmat o seară la un bal al companiei, unde totul a fost despre cum să impresioneze.

La finalul serii, în drum spre casă, el a exclamat: „Colierul a strălucit atât de frumos, a fost un simbol al statutului nostru!” Ea, însă, nu mai simțea nimic.

Trei ani mai târziu, relația lor ajunsese într-un punct critic. Ea nu mai dorea să continue, iar el, deși ar fi vrut să repare lucrurile, părea preocupat doar de imaginea sa în fața colegilor.

Într-o discuție recentă, el a murmurat: „Ce vor crede cei de la companie?” Aceste cuvinte au fost ultima picătură pentru ea.

Succesul poate fi un „zeu al nefericirii”. Atunci când ambiția devine prioritară, relațiile personale pot suferi enorm.

Pentru a evita aceste capcane, spune mereu „Te iubesc pentru ceea ce ești!” Este esențial ca partenerul tău să se simtă iubit ca persoană, nu ca un obiect.

Obiectele sunt pentru folosit, oamenii pentru iubit. Ai grijă să nu inversezi aceste roluri!

Să vă fie cu folos,

Psihoterapeut Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×