Organul care se imbolnaveste cel mai tare de la tristete

Psihoterapie individuala, de cuplu si familie (EFT) București si online

Organul care se imbolnaveste cel mai tare de la tristete

Loading

00000000000.5

Emotiile puternice sunt normale cata vreme punem suflet in tot ceea ce facem. Traumele interioare, insa, ne pot distruge atat din punct de vedere psihic cat si fizic. Unele emotii sunt constructive, altele sunt distructive si ne putem da seama de asta la o simpla autoexaminare.

Daca starea de tristeste este accentuata si traiesti cu ea zi de zi, simtind in acelasi timp o oboseala generalizata si lipsa poftei de viata, corpul tau se imbolnaveste incet si sigur.

Creierul omului secreta doi hormoni care se activeaza atat in momentele de fericire cat si la tristete: serotonina si dopamina. Cand suntem depresivi, acesti hormoni provoaca durere si disconfort, acea durere pe care o simtim la nivelul plexului solar (creierul abdominal) si la nivelul inimii. Iata cum senzatiile negative iti afecteaza organismul:

Mania si invidia afecteaza din plin ficatul. Bolile hepatice pot aparea din cauza acestor stari resimtite frecvent in momente de neputinta.

Frica de un nou inceput, FRICA de a spune ceea ce simti, Teama de asumare a unor greseli, a unor raspunderi iti slabeste rinichii.

Splina este afectata de senzatiile puternice de anxietate. Acest antreu al depresiei provoaca probleme digestive uriase. Tot ceea ce mananci atunci cand esti anxios iti vine sa elimini imediat. Anxietatea este o tulburare care afecteaza in special stomacul.

Tristetea imbolnaveste plamanii si inima cel mai mult. Plamanii sunt organele cele mai afectate de tristete. Dezamagirea puternica, deceptia in dragoste iti lasa plamanii fara respiratie si provoaca blocaje la nivelul inimii instaland bolile cardiovasculare.

Stresul, pe de alta parte, isi pune accentul cel mai puternic asupra creierului, iar stresul cronic, generalizat, afecteaza intreg organismul si este asociat cu alte boli precum diabetul sau afectiunile pancreatice.

Iata cat de usor e sa fii fericit: faci patru lucruri simple si tristetea s-a dus pe apa sambetei!

Te-ai intrebat vreodata de ce nu te simti complet fericit? Raspunsul este in neurostiinta: pentru ca nu permitem creierului nostru sa se relaxeze…

Nu ii dam voie sa stea o clipa, sa se bucure si el de un moment de liniste. Creierul nostru este in permanenta asaltat cu informatii, noutati, liste, idei, sarcini. Cand sa mai aiba timp sa fie fericit?

Iata ca poti face lucruri simple care sa iti ofere o stare de bucurie pura.

1.Intrebarea cea mai importanta e: „Pentru ce sunt recunoscator?”. Te-ai gandit cateodata cat de mandru esti de lucrurile pe care le faci? Simplul fapt ca ai dus la bun sfarsit o zi de munca, cu alte griji pe cap, precum treburile casnice si ingrijirea copiilor este o mare reusita: fii mandru de ea!

Poate ti-ai dat si tu seama ca, uneori iti este rusine sa fii mandru. Este, intr-adevar, atunci cand arati celorlalti ca esti plin de tine. Dar daca esti in interiorul tau multumit de ceea ce ai facut va avea un efect incredibil: vei fi mai fericit.

2. Denumeste-ti emotiile! Ai o stare ciudata, dar nu poti sa iti explici de ce? Incearca sa gasesti un nume pentru aceasta senzatie: dezamagire, disconfort, tristete? Atunci cand iti dai seama cum se numeste o anumita emotie, creierul tau va gasi o cale prin care sa lupte impotriva ei. Daca tu incerci sa o negi si sa o ascunzi in strafundul mintii, vei descoperi ca aceasta creste… pana va exploda.

Ia decizii! Nu te mai multumi cu „e destul de bun” sau „e acceptabil” ori „e ok, pentru moment”. NU! Decizia pe care o iei tu acum este cea mai buna de pe intreaga Planeta!

Deciziile sunt greu de luat si chiar mai greu de asumat. Dar vei vedea cat de eliberat te vei simti cand vei fi, in final, hotarat si fericit!

3. Interactioneaza! Suntem fiinte sociale si ne dorim sa avem contact si sa fim acceptati de ceilalti. Totusi, muncim mult si petrecem o multime de timp pe internet. E bine sa ne acordam macar jumatate de ora de interactiune pura cu partenerul de viata, colegii de munca si familia.

E atat de simplu sa fii fericit, nu? Ce spui despre aceste tehnici?

Sursa: https://teotrandafir.com/stil-viata/organul-care-se-imbolnaveste-cel-mai-tare-de-la-tristete-114496/

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×