Orgoliul si mandria strica prietenii, distrug casnicii, despart copiii de parinti si aduc mari suferinte

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Orgoliul si mandria strica prietenii, distrug casnicii, despart copiii de parinti si aduc mari suferinte

Loading

images (1)

Orgoliul ucide atat viata noastra cat si a celor din jurul nostru. Spiritual vorbind, daca ai orgoliu poti ucide, da, este un mod de a spune, ”a ucide cu vorba”, datorita faptului ca cei din jurul tau nu se pot ridica la nivelul tau atat de sus, desi acest nivel de fapt nici nu exista, ci este doar parerea ta proprie, despre tine.

Orgoliul si mandria strica prietenii, distrug casnicii, despart copii de parinti si aduc mari suferinti. Orgoliul si mandria nu te lasa sa iti manifesti liber prietenia, sa iubesti, sa ierti si pace sa impartasesti. Fiecare asteptam de la fiecare sa faca primul pasul, fara a vedea ca timpul pierdut din aceasta asteptare face rau amandorora in cauza. Fiecare crede in dreptatea lui care pana la urma este nedreptate. Dreptatea este sa ierti si sa iubesti!

Orgoliul formeaza ganduri negre in viata noastra, ne strica buna dispozitie si ne consuma energia. Gandurile de suparare imbatranesc si imbolnavesc oamenii, de aceea de multe ori ne imbolnavim si nu stim de unde apare boala? Atunci apar cu adevarat problemele. Stati departe de oamenii care nu pot renunta la orgolii. Acei oameni nu va iubesc.

Orgoliul inseamna a avea despre noi insine, o parere foarte buna, adesea mult exagerata si nejustificata, o importanta mult prea mare, ingamfare, trufie, mandria – care de cele mai multe ori depaseste aprecierile celor din jurul nostru.

Oamenii gandesc astfel, daca esti un om orgolios, ai caracter. Dar de fapt cine are orgoliu nu are nimic, este un om sarac spiritual, el nu se poate bucura niciodata de viata, in ansamblu, sa nu mai vorbim de caracter. Putere este atunci cand nu lasi orgoliul sa iti manipuleze viata,ci viata ta este sub autoritatea Lui Dumnezeu.

Nu numai ca se distrug pe ei si vietile lor, dar va distrug si voua toata armonia si echilibru sufletesc, psihic si apoi fizic. Cu toate acestea sa ne rugam si pentru ei zicand: Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac. Da-le intelepciune.

Fericirea vine si la voi intr-o zi…Iubirea vindeca totul, dar are nevoie de timp. Sa ne rugam pentru noi si reusita noastra.

Fiti binecuvantati si fericiti cu totii, va doresc tuturor multa bucurie!

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!