Orice om are nevoie de aprecieri

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Orice om are nevoie de aprecieri

Loading

outdoors-3067805_960_720

Aprecierea unui om este acelasi lucru cu recunostinta si gandirea pozitiva. Inseamna ca te-ai hotarat sa te focalizezi asupra aspectelor pozitive din relatia cu el. Sa te gandesti mai mult la calitatile lui. Este o alegere interesanta pentru ca pe masura ce observi mai mult lucrurile bune ele tind sa se dezvolte.

Orice om are nevoie de aprecieri. Nu doar in copilarie, ci pe tot parcursul vietii. Complimentele, cuvintele bune si multumirea exprimata fata de o persoana scot la suprafata tot ce este mai bun din ea. Sunt precum apa si soarele de care are nevoie o planta ca sa se dezvolte.

Cand iti focalizezi puterea de apreciere asupra unui om, acest lucru produce transformari pozitive nu doar in interiorul lui, ci si in interiorul tau. Nu poti darui un brat de flori fara ca o parte din parfumul acestora sa ramana si la tine.

Omul care se simte iubit si apreciat neconditionat infloreste. Se cunoaste pe sine din ce in ce mai frumos, devine tot mai constient de valoarea lui si isi dezvolta tot mai mult potentialul.

Daca fiecare dintre oameni ar beneficia din plin de apreciere, intreaga lume ar fi un loc mai fericit. Si mai prosper. Asta pentru ca suntem intotdeauna motivati sa putem si sa fim mai mult atunci cand devenim constienti de calitatile noastre. Atunci cand stim ca ceea ce facem are un efect pozitiv asupra celor din jur.

Tine de alegere si depinde de ce vrei sa cultivi in relatia cu un alt om. Daca vrei sa cresti flori, trebuie sa plantezi seminte de flori. Daca vrei sa trezesti ceva frumos in oamenii cu care esti conectat, trebuie sa cultivi apreciere si iubire.

sursa – https://www.atractiasuccesului.ro/relatii-si-iubire/oamenii-se-dezvolta-cand-sunt-apreciati/

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.