Povestea celor doua creiere sau „cutia cu nimic”

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Povestea celor doua creiere sau „cutia cu nimic”

Loading

Povestea celor doua creiere – Mark Gungor a discutat in cadrul unui spectacol despre o poveste tare interesanta, el a relatat cum ca intre creierul femeii si cel al barbatului exista diferente notabile. Doamnelor, luati aminte, ca data viitoare sa nu va mai enervati daca partenerul nu duce la bun sfarsit ceea ce i-ati cerut! Asteptam parerile voastre!

„Ok, acum vom discuta despre creierul barbatilor si creierul femeilor si cum sunt acestea foarte diferite, unul fata de celalalt. As vrea sa incep cu cel al barbatilor. Creierul lor este unic, el este alcatuit din multe cutiute. Exista o cutie pentru orice. O cutie pentru masina, o cutie pentru bani, o cutie pentru slujba, o cutie pentru tine, una pentru copii, una pentru mama ta, undeva in beci, sunt cutii peste tot, iar regula este ca aceste cutii nu se ating intre ele.

Atunci cand un barbat discuta un anumit subiect, merge exact la acea cutie, scoate cutia, deschide cutia, si discuta numai despre ce este in acea cutie. Apoi inchide cutia si o pune inapoi foarte atent, ca nu cumva sa se atinga de alte cutii.

Acum, creierul femeilor este foarte diferit de cel al barbatilor. Creierul femeilor este format dintr-un bol mare cu fire, si tot este conectat la tot: banii se duc la masina, masina la slujba, copiii la mama si tot asa. Parca ar fi autostrada internetului, iar totul este condus de energia pe care o numim emotie, este unul dintre motivele pentru care femeile isi amintesc totul.

PUBLICITATE

Daca iei un eveniment si il asociezi unei emotii, se imprima in memorie si iti aduci aminte pentru totdeauna. Acelasi lucru se intampla si la barbati, doar ca nu atat de des, pentru ca sincer, noua nu ne pasa. Femeilor tind sa le pese de tot si iubesc asta.

Noi, barbatii, avem o cutie in creier, despre existenta careia multe femei nu stiu. Aceasta cutie, nu are nimic in ea.

Nu radeti, e adevarat! De fapt, o numim „cutia nimic” si dintre toate cutiile pe care un barbat le are in creier, „cutia nimic” este cutia noastra preferata. Daca un barbat are ocazia, se duce la cutia lui cu „nimic” tot timpul, de aceea un barbat poate face lucruri care par a fi in moarte cerebrala ore in sir.

Cum ar fi pescuitul… si iubim asta, de aceea stam asa atenti in fata televizorului. Desigur, asta le innebuneste pe femei, acestea vin si spun: „INCETEAZA!” nu ai cum sa te uiti la nimic! Iar noi raspundem „Nu ma uit, pleaca!”.

Universitatea din Pensylvania a facut de curand un studiu, in urma caruia s-a descoperit ca barbatii au capacitatea de a se gandi la „nimic”. Femeile nu pot face asta, caci mintea lor nu se odihneste niciodata, asa ca nu inteleg care este faza cu „cutia nimic”, iar asta le innebuneste.

Pentru ca nimic nu o innebuneste mai tare pe o femeie, decat sa vada un barbat care face „nimic”. Una dintre cele mai mari revelatii, venite din partea femeilor este problema cu cutia „nimic”… In momentul in care aud de ea, brusc, totul incepe sa aiba sens.

Am intalnit femei care ma intrebau daca pot sa se duca in „cutia nimic” impreuna cu sotul. Iar eu le-am raspuns „NUUUU!”, ele m-au intrebat „DE CE NUUU?” „Pentru ca voi ati intra si ati spune ca ar prinde bine o redecorare!” „Nimic, iesiti, nu avem nevoie de nimic!”.

Acum putem intelege si cum barbatii si femeile fac fata stresului. Cand un barbat este stresat, intra in cutia cu „nimic”.

Femeia nervoasa, care isi vede barbatul in aceasta stare vegetativa, va spune: „La ce te gandesti?”, iar el va raspunde „la nimic” si ea va continua „trebuie sa te gandesti la ceva!”, „nu, chiar nu ma gandesc la nimic si ma descurcam bine, pana sa apari tu, pleaca!”.

Pentru ca barbatii asa fac fata stresului. Acum, cand o femeie este stresata, trebuie sa vorbeasca despre asta. Daca nu vorbeste, creierul i-ar putea exploda. In creierul ei este cam asa „nu m-am gandit la asta, ce sa fac cu asta, fratele meu o sa afle….bla, bla blaaa” si cunosc barbati care fug de partenerele lor, cand fac asta.

Eu ii intreb „de ce fugi de ea?”, iar ei imi raspund „pentru ca nu stiu ce sa ii spun.” Nici nu trebuie sa le ziceti ceva, barbatii isi spun intre ei ca ar trebui sa repare ceva, dar ea nu este barbat, daca incerci sa o repari, ai toate sansele sa te omoare. Ea nu vrea sfatul tau, nici ajutorul, vrea doar sa taci si sa asculti. ”

Doamnelor, cam despre asta este vorba, da, barbatii au o cutie cu „nimic” si nu ne putem preface ca nu exista, acum probabil ca ati aflat raspunsul la multe dintre intrebari, nu?

https://secretele.com/

Va multumesc,

Psihoterapeut Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.