Puterea cuvantului rostit – Omraam Mikhael Aivanhov

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Puterea cuvantului rostit – Omraam Mikhael Aivanhov

Loading

25

Se povesteste ca un om a venit la Mahomed si i-a spus:

“Sunt foarte nefericit fiindca m-am purtat urat cu un prieten. L-am acuzat pe nedrept, l-am calomniat si acum nu stiu cum sa-mi indrept greseala. Ce ma sfatuiesti sa fac?”.

Mahomed il asculta cu atentie si ii spuse:

“Iata ceea ce trebuie sa faci: pune o pana de pasare in fata fiecarei case din oras si vino sa ma vezi maine”.

Omul a plecat si a facut ceea ce i-a spus Mahomed; el a pus o pana de pasare in fata fiecarei case din oras si a doua zi a venit sa il intalneasca.

“Este bine, a spus Mahomed, du-te acum si cauta toate penele si adu-le aici”.

Dupa cateva ore barbatul reveni:

“Profetule, nu mai exista nicio pana, nu am mai gasit nicio pana !”.

Atunci Mahomed i-a spus:

“La fel se intampla si in cazul cuvintelor: de indata ce au fost pronuntate, nu le mai poti prinde, ele si-au luat zborul”.

Omul pleca foarte nefericit.

As dori acum sa continui aceasta conversatie. Sa presupunem ca cineva vine sa ma vada ca sa-mi ceara cum sa-si indrepte acuzatiile, barfele sau insultele. Eu ii voi povesti aceeasi istorioara, dar voi adauga ceva foarte important.

Ii voi spune:

“Trebuie sa vorbesti din nou despre acea persoana, spunand insa contrariul; adica vei vorbi despre calitatile, despre virtutile, despre bunele ei intentii. Cum exista mereu ceva bun in fiecare creatura, vei cauta si vei gasi.

– Si astfel imi voi indrepta greseala?

– Nu, nu este posibil, cuvintele pronuntate au produs deja daune in regiunile invizibile si chiar vizibile, dar vei crea astfel ceva diferit ce va scuza putin cuvintele ce le-ai rostit. Iar atunci cand va veni clipa in care karma te va obliga sa platesti, dupa scurt timp vor aparea deopotriva si consecintele frumoase pe care le-ai pronuntat si vei primi incurajari”.

Ce este un cuvant?

Este o racheta care parcurge spatiul si declanseaza forte, incita entitati si provoaca efecte ireparabile. Da, in realitate, efectele sunt ireparabile. Evident, daca le-am putea remedia imediat, nu ar mai exista daune, dar cu cat timpul trece, cu atat mai mult acele cuvinte provoaca pagube.

“Da, dar le-am reparat pentru ca am spus contrariul.

– Pentru cuvintele frumoase vei fi recompensat, dar pentru cuvintele rele trebuie sa platesti, adica vei fi pedepsit”.
Iata ceea ce nu stiti.

Credeti ca puteti repara totul ?

Nu, dragii mei frati si surori, nu, caci binele si raul pe care il facem merg spre doua regiuni diferite, in doua straturi diferite. Straturile se suprapun si nu putem lua inapoi cuvintele pe care le-am pronuntat, pentru ca ele se gasesc deja ingropate sub alte straturi terestre sau supraterestre. Timpul reprezinta deci un factor important.

Sa presupunem ca ati dat ordin sa i se taie capul cuiva, iar aceia care trebuie sa va execute ordinele au plecat deja… Ce mai puteti face pentru a repara, de indata ce capul a cazut? Oare il puteti lipi la loc? Cand un ordin a fost dat, ce putem face? Sa dam un contraordin, deci sa trimitem alti mesageri, alti servitori pentru a interzice executia. Dar daca s-a scurs mai mult timp, nu mai puteti face nimic.

De aceea Iisus a spus:

“Inainte de apusul soarelui te vei impaca cu fratele tau”.

Acest lucru inseamna ca nu trebuie sa intarziem pentru a repara raul facut altora. Dar soarele care apune simbolizeaza deopotriva si sfarsitul vietii, moartea. Deci, nu trebuie sa asteptati sa va aflati in lumea de dincolo pentru a va gandi sa va reparati crimele sau legile pe care le-ati incalcat, caci justitia, adica karma, intra in actiune si trebuie sa platiti pana la ultimul ban.

Majoritatea oamenilor nu stiu cum actioneaza legile karmice: ei isi amesteca propriile sentimente, povestesc orice le trece prin minte: dar intr-o buna zi, karma le suna la usa si le spune:

Haideti, acum trebuie sa platiti!”.

Trebuie deci sa reparati imediat cuvintele negative, fara sa asteptati ziua de maine, pentru ca vorbele zboara instantaneu: ele sunt o forta, o putere care parcurge spatiul si care actioneaza.

Dar voi trebuie sa stiti, cel putin, ca exista o putere care actioneaza mai mult decat cuvantul, este gandul; si daca va puneti imediat la lucru prin intermediul gandului, veti putea prinde din urma cateva cuvinte nefericite. Este greu, bineinteles, pentru ca gandul si cuvantul tin de doua regiuni diferite. Cuvantul apartine planului fizic, este o vibratie, un curent de aer; in timp ce gandul apartine deja domeniului eteric. Dar daca doriti sa reparati consecinte rele ale cuvintelor voastre, va puteti concentra si puteti cere slujbasilor lumii invizibile sa impiedice raul sa se produca. In acel moment voi nu reparati complet, dar reparati ceea ce este mai rau. Va trebui sa fiti foarte rapizi si gandul vostru va trebui sa fie foarte intens, altfel ordinul executiei va fi dat, victima va fi decapitata (simbolic vorbind), si veti fi responsabili de toate pagubele pe care le-ati cauzat.

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

 

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.