Puterea subconstientului: Ceea ce cauti in altii sau in afara ta se afla deja in tine.”

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Puterea subconstientului: Ceea ce cauti in altii sau in afara ta se afla deja in tine.”

Loading

0000000000.4

1. Ceea ce exista deja in tine se afla pretutindeni, ceea ce nu exista in tine nu se afla nicaieri. Toate comorile Universului sunt inlauntrul tau. Cauta cu fervoare in tine insuti puterea sau raspunsul la care aspiri, pe care inima ta le doreste si, direct proportional cu credinta ta, vei primi ceea ce vrei.

2. Marele secret caracteristic geniilor si tuturor oamenilor cu adevarat mari din toate epocile este capacitatea lor uluitoare de a intra in contact, fie constient, fie in mod spontan, cu puterile nesfarsite ale subconstientului eliberandu-le. Daca poti face la fel vel fi capabil de performante extraordinare.

3. Subconstientul tau detine deja, in profunzimile sale latente, solutiile perfecte la toate problemele care te framanta si iti poate indeplini direct proportional cu intensitatea increderii, orice dorinta. Cel mai bun mod de convingere este, de exemplu, sa-i sugerezi ferm inainte de a adormi: Vreau sa ma scol la ora 6 dimineata si vei constata ca te trezesti exact la aceasta ora.

4. Subconstientul tau este servitorul, constructorul si sustinatorul corpului; daca inveti cum sa te folosesti de el si in ce mod sa-i dai comenzi, el te poate ridica aproape fara efort pe culmi nebanuite, asigurandu-ti mereu succesul.

5. Orice gand este o cauza care, mai devreme sau mai tarziu, va produce efecte (sau fructe) bune ori rele, dupa cum a fost continutul sau. Orice traire proprie sau stare interioara pe care o remarcam in mod pasiv sunt efectul sau, cu alte cuvinte, roadele prezente ale anumitor ganduri din trecutul nostru indepartat sau apropiat. Toate aceste fructe, dulci sauamare, pe care le meritam de drept si cu care conjunctura inevitabila a momentului ne obliga sa ne hranim pentru a resimti astfel consecintele actiunilor noastre, constituie ceea ce ignorantul numeste DESTIN sau SOARTA, iar Yoghinul, KARMA.

6. Viata este o modalitate de cunoastere. Esti asemanator unui capitan aflat pe mare care isi conduce vasul. Trebuie sa dai ordine (ganduri, imagini, trairi orientate dinamic, aspiratii clare si ferme mentalului subconstient care controleaza, intermediaza si conduce majoritatea experientelor vietii tale.

7. Atat actiunile pe care le-am comis cat si gandurile pe care le-am avut in trecut ne urmeaza ca o umbra producand rezultate bune sau rele, in functie de natura lor. Nici in aer, nici in adancul oceanului, nici in cea mai ascunsa pestera sau pe varful muntelui, in oricare parte a acestei vaste lumi, nu exista loc in care omul sa poata scapa de consecintele actiunilor si gandurilor sale in prezent sau in viitor consecintele lor nu vor inceta sa se deruleze si astfel, faptuitorul va avea, la randul sau, partea care i se cuvine din fericirea sau suferinta pe care a produs-o. Intelegand aceasta, trebuie sa cautam sa nu facem rau nimanui, nici macar in gand.

8. Nu intrebuinta niciodata formulari interioare de forma: „nu am mijloace” sau „imi este imposibil” sau „niciodata n-am pot” in care sa crezi, complacandu-te sa-ti accentuezi aparenta fatalitate prin aceste afirmatii paralizante. Subconstientul te va asculta si va crea prompt premizele pe care doar tu le-ai gandit aducandu-le din domeniul posibilitatii la o realizare efectiva.

Astfel, la propria ta comanda chiar subcontientul va face ca intr-adevar sa-ti lipseasca posibilitatile sau mijloacele de a realiza sau obtine ceea ce urmaresti.

Cauta sa te convingi ca totul este posibil prin angrenarea puterii nelimitate a mentalului tau de a comanda subconstientului. Realizeaza insa ca, desi totul iti este posibil, nu orice iti este permis (in sensul ca nu trebuie sa incalci niciodata legile naturale ale firii).

Adevarul acestor afirmatii, fara urmarirea verificarii personale si directe a realitatii lor, nu este decit un sfert de adevar.

9. Multor oameni le este mai usor doar sa-si regrete greselile complacindu-se in suferinta, convinsi fiind, in mod prostesc, ca acesta le este destinul, decat sa-si dea osteneala sa evite eroarea ce le permite sa modifice radical destinul, devenind asfel, totodata, buni la ceva.

10. Patrunzand gradat si cat mai lucid in profunzimile enigmatice ale subconstientului, vei reusi, in sfarsit, sa cunosti adevarata natura din tine insuti si atunci ti se va dezvalui REALITATEA INFINITA SI ETERNA din afara ta.

11. Cu ochiul mintii atintit ferm asupra ideii de BINE, forteaza-te sa o imiti si sa o asimilezi. Succesul spiritual, care iti va incorona orice virtute, este intocmai ca o opera de arta, iar intelepciunea se aseamana unui sculptor genial. Materia, care va fi in mod sublim fasonata, este sufletul uman sau, cu alte cuvinte, subconstientul, iar modelul pe care il imita este Absolutul. Fara elevarea sufletului nu putem realiza nimic bun.

12. Legea fundamentala a vietii care iti permite inflorirea este LEGEA INCREDERII DEPLINE IN SINE increderea numai intr-un ajutor exterior atrage, mai devreme sau mai tarziu, suferinta. Singura, increderea ferma in sine genereaza forta si bucurie. In plus, aceasta incredere iti asigura, totodata, sprijinul exterior de care ai nevoie.

Increderea in propriile forte, care exista in stare latenta in microcosmosul tau launtric, este o stare mentala de putere irezistibila, intretinuta cu perseverenta de constiinta ta care percepe intr-o oarecare masura legatura cu energiile atotputernice ale Sinelui tau Suprem (ATMAN). Pe cat iti este posibil, urmareste sa nu crezi niciodata ca ceva sau cineva iti poate face rau. Caci tot ceea ce gandesti intens si crezi ferm ca ti se va intampla se va realiza numai datorita increderii tale.

Nefericirea in care crezi, complacandu-te sa o consideri fatala, va atrage noi nefericiri. Nesansa in care crezi va atrage alte nesanse. De ceea de ce iti este frica nu vei scapa ci vei atrage, mai devreme sau mai tarziu, tocmai ceea ce crezi ca ti se va intampla in rau, iar aceasta tragica desfasurare va fi realizata de subconstientul tau care va executa in mod criptic ceea ce gandesti mereu si crezi ferm.

Intelegand bine acest aspect, cauta sa reusesti sa elimini din tine orice frica, fiindca o fiinta tematoare este o fiinta slaba, iar o fiinta slaba este un pericol nu numai pentru ea insasi, ci chiar pentru intreaga ambianta in care exista, caci o va „polua” cu energiile sale psihice inspaimantatoare.

Sa crezi cu o convingere de nezdruncinat, in puterea gigantica a subconstientului tau, de a te inspira, vindeca sau sustine, in orice directie, permitandu-ti astfel sa-ti armonizezi existenta. Nu uita ca vei fi asa cum vei crede cu fermitate. Ce vei gandi aceea ti se va intampla, mai devreme sau mai tarziu. Schimba-ti fundamental modul de a gandi si vei constata cu uimire ca iti poti modifica existenta.

13. Fii propria ta flacara si propriul tau refugiu. Ia adevarul drept flacara, ia adevarul drept refugiu. Nu cauta un refugiu nicaieri in alta parte decat in tine insuti, ajutorul de afara iti va veni insutit.

14. Credinta atotputernica in fortele proprii este acea INCREDERE PROFUNDA, INTENS RESIMTITA, in Supremul Absolut, prezent in tine ca Scanteie Divina (ATMAN), si nu complezenta unui intelect superficial, gata sa accepte totul in mod pasiv; nici elasticitalea atitudinii de a crede, frizand credulitatea, ce-i permite mintii sa regreseze jalnic pana la incredibil sau absurd.

15. Gandeste-te intotdeauna numai la bine si binele te va urma, ca o umbra, pretutindeni. A te lasa cuprins de frica sau a gandi raul inseamna a-l atrage prin rezonanta, datorita punerii la unison cu acesta. Esti reflexia fidela a propriilor tale ganduri si convingeri. Esti ceea ce gandesti, aspiri si crezi cu fermitate.

Henri Durville – Misterul subconstientului

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.