De ce o relatie se termina? Iata 10 motive de despartire

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

De ce o relatie se termina? Iata 10 motive de despartire

Loading

Cine vrea sa cunoasca motivele, sa stie care sunt cauzele care pot determina sfarsitul unui flirt, unui angajament, unei casatorii sau coabitare ar putea considera util clasamentul dat de revista britanica Cosmopolitan.
Iata motivele care, dupa parerea celor 1400 de femei intervievate de catre revista britanica, determina intreruperea sau sfarsitul unei relatii:

Locul 1: disparitia dragostei

Expresia „nu te mai iubesc” este grea, dezarmeaza si, din pacate e o reflectie a adevarului. Cand se termina dragostea este inutil sa continui relatia, acesta delizie ar provoca doar durere partenerilor.
Asa considera 39,7% dintre femeile intervievate.

Locul 2: infidelitatea

Infidelitatea masculina este cauza principala a rupturii unei povesti de dragoste, sustin 36,6% dintre femeile intervievate.

Locul 3: pierderea increderii

Una din trei femei (aproximativ 29,7%) considera ca relatia de dragoste nu poate continua daca unul din parteneri a mintit sau daca femeia crede ca numai poate avea incredere in partenerul de viata.

Locul 4: certurile

Faimoasa expresie „Dupa o cearta sanatoasa impacarea e mai gustoasa” este departe de realitate; ciocniri continue intre parteneri duc la uzura cuplului si a relatiei, determind ruptura, conform 29,1% din femei.

Locul 5: dorinta de a fi singur

Nu este adevarat ca doar barbatii cauta burlacia eterna, in cautarea unor aventuri erotice; aproximativ 21,1% dintre femeile intervievate au pus punct unui raport pentru ca au vrut sa se intoarca la o viata libera, au vrut sa poata seduce si flirta fara probleme de constiinta fata de partener. Ele doreau libertate deplina ca sa traiasca experiente noi si sa experimenteze.

Locul 6: romantismul

Barbatul care vrea sa-si pastreze femeia langa el trebuie mereu sa fie atent la ea si sa nu inceteze perioada de curtare. Potrivit femeilor intervievate un partener romantic creeaza o relatie solida, deoarece atunci cand subtilitatile menite sa o faca pe persoana iubita sa zambeasca dispar, dispare si relatia.

Locul 7: lipsa de ambitie

Omul fara ambitie, care nu vrea sa creasca profesional, la care ideea de promovare nu creeaza emotie dauneaza intr-o relatie de cuplu, deoarece 20,6% din femei iubesc barbatul ambitios.

Locul 8: relatia la distanta

Distanta nu este buna pentru dragoste: 20,2% dintre femei se teme doar gandindu-se la astfel de idee, pentru ca ele cred ca in cele din urma se sfarseste totul cu o despartire.

Locul 9: intelegerea minima cu familia si prietenii

Acesta este unul dintre aspectele fundamentale pentru 18,9% dintre femeile intervievate. Este esential pentru stabilitatea cuplului o relatie temeinica intre partener, familia si prietenii acestuia. Atunci cand nu exista intelegere intre parteneri si familie cuplul este destinat despatirii.
Sfat pentru barbati: este pozitiv pentru o relative de lunga durata sa se imprieteneasca, acolo unde este posibil, cu “mama-soacra” si cu prietenii partenerei.

Locul 10: sexul

Pe ultimul loc doamnele intervievate, 15,7%, au pus performanta barbatului intre cearceafuri, considerata in opinia lor nesatisfacatoare.

Va multumesc,

Psihoterapeu Alina Blagoi

 

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.