Terapie de cuplu

Psihoterapie individuala, de cuplu si familie (EFT) București si online

Terapie de cuplu

Loading

Terapia de cuplu este o resursa valoroasa pentru cuplurile care se confrunta cu provocari semnificative in relatia lor sau care doresc sa afle mai profunda a dinamicii lor relationale.

Relatia de cuplu este asemenea unui ecosistem in continua evolutie, unde partenerii sunt implicati intr-o retea complexa de emotii, comunicare si istorii personale. Terapia de cuplu se concentreaza pe dezlegarea acestor interactiuni si mecanisme care stau la baza relatiei voastre.

De obicei, terapia de cuplu este deosebit de benefica in moment de criza sau conflict intens in cadrul relatiei. Cand partenerii se simt coplesiti de suferinta si tensiune, dar raman profund legati unul de celalalt, ofera un cadru sigur pentru a explora problemele existente. Acest proces implica restabilirea conexiunii emotionale, reconstructia comunicarii sanatoase si reluarea intimitatii in relatie.

De asemenea, terapia de cuplu poate fi de ajutor pentru cuplurile care prezinta modele de relationare “simbiotice,” in care dependenta reciproca este foarte puternica, sau pentru cei care se afla intr-un conflict de durata. Aceasta forma de terapie furnizeaza instrumente si resurse necesare pentru a ajuta cuplurile sa inteleaga si sa imbunatateasca relatia lor, creand o baza solida pentru o conexiune mai profunda si mai armonioasa.

Sesiunile de psihoterapie de cuplu se desfasoara intr-un mediu sigur, care ofera confidentialitate si accepta neconditionata. Terapia de cuplu este un proces care raspunde dorintei de a calma suferinta din cadrul relatiei.

Scopul psihoterapiei nu este sa repare sau sa asigure ca relatia continua cu orice pret, ci mai degraba sa ajute partenerii sa inteleaga originile dificultatilor intampinate si sa invete sa comunice eficient in relatia lor.

1.Impreuna cu terapeutul, partenerii invata sa:

2.Isi gaseasca rolul in relatie si sa inteleaga propriile nevoi, dar si pe cele ale partenerului.

3.Imbunatateasca abilitati de comunicare in cadrul relatiei de cuplu.

4.Previne escaladarea problemelor sau conflictelor nerezolvate.

5.Invete cum sa se conecteze emotional si intim cu partenerul.

6.Construiasca si sa consolideze un sentiment de siguranta si confort in cuplu.

7.Descopere metode de rezolvare a conflictelor intr-un mod sanatos.

8.Comunice asertiv, fara a deveni agresivi fizic sau verbal fata de celalalt.

9.Isi exprime emotiile si nevoile fata de partener.

10.Gestioneze eficient sentimentele de furie.

11.Invete acceptarea, empatia si iertarea.

12.Se sprijina reciproc si sa depaseasca impreuna situatiile de criza din relatie.

Terapia centrata pe emotii este cea mai studiata si testeaza tratamentul de terapie de cuplu, iar studiile arata, dupa primele sesiuni, majoritatea cuplurilor trec de la suferinta la vindecare. Aceste tratamente sunt originare in teoria atasamentului si sunt ca scop reconectarea emotionala a partenerilor pentru a dezvolta un tip de atasament sigur.

Deci, terapia de cuplu poate fi un instrument puternic pentru a reda armonia si intelegerea in relatia ta.

Abia astept sa lucram impreuna!

Felicitări pentru acest articol

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×