Terapie de familie

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Loading

Terapia de familie este recunoscuta de psihoterapie care se concentreaza pe sistemul familial ca unitate sociala.

Acest abordare permite membrilor familiilor sa-si exprime si sa exploreze gandurile si emotiile dificile intr-un mediu sigur, sa inteleaga perspectivele si experienta celorlalti, sa perceapa nevoile reciproce, sa construiasca puterea familiilor si sa faca schimbari semnificative in relatiile lor si in viata lor.

Terapia de familie se concentreaza pe familie si retelele relationale ale individului. Este o abordare bine documentata, cu dovezi solide ale eficacitatii sale intr-o gama larga de situatii specifice.

Terapia de familie este cu siguranta utila in perioadele de criza, dar poate fi benefica si in cazul problemelor recurente. De asemenea, este folosita pentru a preveni probleme, cum ar fi dificultatile comportamentale (de exemplu, delincventa sau problemele de sanatate mentala). Terapia de familie poate fi deosebit de eficienta pentru o familie in urmatoarele situatii:

1.Probleme de sanatate, in special boli fizice cronice

2.Probleme psihosomatice

3.Tulburari mentale la copii si adolescenti

4.Dificultati psihosexuale

5.Abuzul de alcool si alte droguri

6.Probleme de relatie, divort si separare

7.Asistenta maternala, adoptie si probleme conexe

8.Probleme in ciclul familial si in etapele de tranzitie

9.Probleme scolare

10.Probleme legat de munca

11.Experiente traumatice, pierderi si doliu

Sesiunile de terapie de familie au o durata de aproximativ 60 pana la 90 de minute, iar intervalul dintre ele variaza de la cateva cateva luni, in functie de natura problemelor, nevoile membrilor familiilor, stadiul tratamentului si alte variabile. Deciziile cu privire la aceste aspecte sunt negociate intre terapeut si terapeut. Cu toate ca durata tratamentului variaza in functie de caz, durata medie pentru terapia de familie este intre 6 si 20 de sesiuni.

Abia astept sa lucram impreuna!

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×