Test tulburare bipolara -simptome de manie – Test profesional

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Test tulburare bipolara -simptome de manie – Test profesional

Loading

tulburarea-bipolara-psiholog

Testul este destinat sa te ajute sa afli daca ai simptome din tulburarea bipolara (boala maniaco-depresiva) care include episoade de depresie alternand cu episoade de manie. Acest test se refera la simptome de manie.
Descoperirea ca prezinti simptome de manie iti poate fi de folos ca sa-ti intelegi comportamentele si actiunile.

Instructiuni:Citeste cu atentie afirmatiile de mai jos si incearca sa evaluezi daca ai avut aceste simptome in ultima saptamana. Alege varianta de raspuns „Da” sau „Nu”, cea care reflecta cel mai bine starea ta de sanatate psihica. Este important sa evaluezi fiecare situatie in parte si sa decizi daca descrierea ti se potriveste sau nu.

1 Te-ai simtit atat de bine sau te-ai aflat intr-o stare de exaltare, de euforie astfel incat ceilalti te-au vazut ca fiind altfel de cum obisnuiesti tu sa fii?

2 Te-ai simtit plin de energie fara masura si te-ai angajat in activitati de tot felul?

3 Ai avut o stare de optimism exagerata, ai simtit o incredere nemasurata in tine insuti, orice ti se parea posibil si realizabil?

4 Ti s-a intamplat sa cumperi lucruri de care nu ai avut neaparata nevoie cu bani de rezerva sau care erau destinati acoperirii altor nevoi?

5 Ai ajuns sa ai probleme economice majore, tu sau familia, din cauza achizitiilor si cumparaturilor pe care le-ai facut?

6 Te-ai simtit iritabil si ai actionat pe baza de impulsuri, ai intrat in conflicte cu ceilalti fara sa vrei si nu te-ai putut stapani sa argumentezi, sa ridici tonul sau sa ajungi intr-o incaierare pana la urma? Ai simtit ca nu poti sa te calmezi?

7 Te-ai simtit plin de idei care ti-au trecut prin minte in ritm alert si ai simtit nevoia sa le dezvolti in fata celorlalti chiar daca efortul te epuiza? Ai simtit ca nu poti sa-ti potolesti gandurile?

8 Ai simtit ca gandurile tale sunt mai abundente si mai creative decat in mod obisnuit? Ai simtit ca iti vin in minte tot felul de idei noi, ca te pierzi adesea in fabulatie, ca te indepartezi de realitate?

9 Ai ajuns sa ai dificultati de concentrare, ti s-a intamplat sa vorbesti neintrerupt si sa continui sa vorbesti chiar daca esti intrerupt?

10 Te pierzi in detalii si treci de la o istorie la alta? Ai simtit ca nu poti sa iei o pauza?

11 Ai simtit ca nu poti sa urmezi firul rosu intr-o relatare pe care o faci tu insuti sau nu poti sa-i urmaresti pe ceilalti si simti nevoia sa intervii, de fapt intervii si iei cuvantul?

12 Ti s-a intamplat sa pierzi nopti fara sa dormi, sa fii in actiune continua si sa nu simti nevoia sa te odihnesti?

13 Te-ai simtit epuizat de energie si obosit dar totusi ai continuat sa fii activ?

14 Ai avut un apetit sexual crescut, mai mare decat in mod obisnuit?

15 Ai ajuns in situatii ca de ex te-ai agatat de necunoscuti, ai sunat frecvent prietenii sau familia la miezul noptii?

16 Ai sunat in repetate randuri la servicii de reclamatii etc ca sa-ti arati nemultumirea si sa vii cu idei de schimbare?

Se ia in calcul suma variantelor de raspuns “Da”. Rezultatul este suma finala.

Interpretarea rezultatelor:

0-3 puncte: lipsa maniei;

4-6 puncte: tendinta spre manie;

7 puncte sau mai mult: ai simptome caracteristice episodului de manie;

Daca ai simptome dintre cele caracteristice tulburarii bipolare iti recomandam sa te adresezi medicului sau psihologului.

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×