Top 10 reguli de aur ale succesului oferite de Bill Gates

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Top 10 reguli de aur ale succesului oferite de Bill Gates

Loading

000.4

1.Fiti la locul si momentul potrivit.

Este usor sa atribuim succesul lui Microsoft unei extraordinare sanse – obtinerea contractului cu IBM pentru furnizarea sistemului de operare pentru primul PC. Insa aici este mai mult decat norocul, Gates a intuit importanta afacerii cu IBM pentru istoria calculatoarelor. A muncit din greu mai mult de sase luni pentru a-si maximiza sansele de a fi „norocos”.

2. Indragosti-va de tehnologie.

Un aspect foarte important al succesului au fost cunostintele tehnologice ale lui Gates. In multe ocazii el a vazut directia viitoare a tehnologiei mai clar decat concurentii sai. De asemenea, el a fost pregatit sa arate drumul.

3. Nu luati prizonieri.

Gates este un concurent de temut. In tot ce face cauta sa castige, este un negociator foarte dur. Nu face nici un secret din asta si vorbeste deschis despre zdrobirea concurentilor.

4. Angajati oamenii foarte destepti.

„Oameni cu IQ ridicat” este un termen folosit la Microsoft pentru referirea la oameni foarte destepti. Inca de la inceput, Gates a insistat ca intotdeauna Microsoft necesita cele mai stralucite minti. Nu-i prea suporta pe cei care nu se pricep la tehnologie. In unele cercuri aceasta tendinta a fost catalogata ca fiind elitista si a provocat critici. Compania recruteaza multi studenti destepti direct din facultate, studenti atrasi de perspectiva de a lucra cu cel mai bun.

5. Invatati sa supravietuiti.

Gates admite ca majoritatea luptelor comerciale cu concurentii sai au fost pierdute de acestia datorita propriilor greseli. Gates evita capcanele in care cad ceilalti, exploatand totodata oportunitatile ce apar din greselile altora.

6. Nu asteptati multumiri.

Bill Gates cunoaste importanta faptului de a avea prieteni suspusi. In ciuda bataliilor continue cu agentiile de reglementare antitrust ale SUA, Gates a atras simpatia presedintilor a celor mai importante 500 companii, organizand adunari pentru acestia.

7. Asumati-va pozitia vizionarului.

Gates este un nou tip de lider in afaceri. De-a lungul anilor a aratat in mod repetat ca este un clarvazator in industria calculatoarelor. Intelegerea profunda a tehnologiei ca un mod unic de sintetizare a datelor ii acorda abilitatea speciala de a prevedea orientarile viitoare si de a elabora strategia Microsoft. De asemenea, acest lucru inspira incredere printre fanii Microsoft si intimideaza concurentii.

8. Acoperiti toate domeniile de baza.

Un element cheie al succesului Microsoft il reprezinta abilitatea sa de a derula simultan un numar important de proiecte. Gates este primul dintre persoanele care au multe de facut si se spune ca poate sa intretina mai multe conversatii tehnice in acelasi timp. Aceasta abilitate remarcabila este reflectata in orientarea companiei; ceea ce inseamna ca exploreaza continuu noi piete si noi aplicatii soft; acestea il apara sa nu scape urmatoarea „mare descoperire”.

9. Construiti o afacere de mici dimensiuni.

In comparatie cu cifra de afaceri si evaluarea pe piata a actiunilor sale, Microsoft ramane o companie relativ mica. De asemenea, pe plan intern compania se imparte in mod constant in unitati mai mici pentru a mentine mediul optim de lucru in echipa. Uneori, schimbarile au fost atat de rapide incat Microsoft parea sa creeze noi departamente aproape saptamanal. Gates se sprijina, de asemenea, pe o structura care sa-i permita mentinerea controlului asupra companiei. Ori de cate ori simte ca liniile de comunicatie devin prea lungi sau neclare, nu are nici o ezitare in a simplifica structura.

10. Nu va luati niciodata ochii de pe minge.

Gates se afla in fruntea industriei soft de mai mult de doua decenii. In acest timp el a devenit cel mai bogat om din lume. In ciuda enormei sale averi si a realizarilor, Gates nu da nici un semn de incetinire. El spune ca este manat de o „frica latenta” ca ar putea rata urmatoarea mare descoperire. Nu are nici o intentie sa repete greselile altor companii puternice de calculatoare, cum sunt IBM sau Apple.

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×