Traieste frumos, iarta la timp si iubeste cu adevarat!

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Traieste frumos, iarta la timp si iubeste cu adevarat!

Loading

65

La intrebarile importante ale vietii iti raspunzi singur…

Plansul de durere poate deveni oricand o soapta dulce de bucurie…

Fault, fluier, cartonas rosu. Oricand meciul vietii tale poate fluiera a finalul partidei. Pierduta, castigata sau remiza. Astazi inca traiesti in prelungiri. Lovituri de la 11 metri. Te asezi pe teren si nu iti vine sa crezi. Una arata tabela, alta simti. Huiduieli, pumni stransi, aplauze, dezamagire, resemnare. Bilete rupte. Alta lume, alt meci… Pierdem ca sa primim ceva mai bun in alta parte.

Adevarul costa scump. E un lux si unii nu si-l permit. Asa ca e mai usor sa minta. Vor adevarul, dar nu le place sunetul lui. Uneori e un clinchet ce te infioara sau te racoreste. O minciuna mai are nevoie de inca doua, cel putin, ca sa o acopere pe prima si tot asa. Un lant greu ce infasoara inimi mici si reci. Pot sa spun ce vrei sa auzi, dar pot sa spun si ceea ce simt, cred. Dupa o zi de „fasole batuta” sau de „dulciuri turcesti” mai bei apa. Esti ultimul om de pe pamant? Circumvolutiunea de la basca ta e diferita de a mea. Sa nu uiti asta!

Rascruce de ganduri. Inundati sau nu, cu noroi sau praf, pe soare sau vant invatam ca nu exista peste tot apa plata cu lamaie. Uneori in apa din pahar mai curg lacrimi, clipocit de raze de lumina, ori simti gust salciu sau de pucioasa. Sunt unii glumeti si altii care se iau in serios. Viata te mai duce si pe cant uneori, nu doar pe latime sau pe inaltime. Cum, necum creste si mintea si inima. Bine despre morti, bine despre vii.

Pe acest trup am intrat si ies din lume. Cand m-am nascut am pornit spre mormant. Sunt o saracie, cu sange de luptator ca sa supravietuiesc. Stiu bine de unde am plecat si unde e capatul drumului. Nu am nimic de pierdut.

Muntele vietii are multe poteci, mai scurte sau mai intortocheate. Toate duc spre tinta, varful Hristos. Vreau sa cresc cu sufletul. Sa-l spal bine cu detergentul iubirii. Iar si iar. Carbunii dragostei ard, topesc, orice rautate. Daca nu ai tu grija de tine, nu are nimeni.

Mai bine ca tine nu te cunoaste decat Dumnezeu.

Cheama-L!

Traieste cu El si in El.

Ai si tu, ca mine, ingerii cu tine.

Lasa-te mangaiat de aripa calda a ingerului tau.

Plangi ca ei, razi ca ei.

Ingerii nu se pierd, cunosc bine drumul spre casa. Si pe ploaie, si pe vant, si pe crivat, ger uscat, omat. Ingerii raman cu tine, chiar daca pleaca.

Da, nu te mint! Nu trebuie sa intelegi, ci sa simti. Nu am uitat de unde vin si de ce imi bate inima.

Inchid ochii si ingerii ma iau in brate. Nici nu stii cata iubire incape in ei!

Cand i-am chemat, au venit. Vor fi cu mine pana la sfarsit. Mi-au promis. Si ingerii nu isi incalca niciodata promisiunile.

Altfel li s-ar intuneca aripile pufoase, moi si dalbe. Nu e nevoie sa stie nimeni cum ai rezistat pana azi. Chiar daca nu s-a intamplat cum te-ai asteptat si poate va veni iar o zi cand din nou ai sa cazi, cu piedica sau nu. Iar te ridici. Poti sa mergi mai departe. Inapoi anii par mai grei, dar sunt ai tai. Iubeste-i! Binecuvinteaza-i! Ai ingerii cu tine !

Cand nu te poti ridica si ura te tine la podea, aminteste-ti ca viitorul din trecut nu se sterge, ci se vindeca. Toate visele se fac bucati daca nu distingi binele de rau.

Gustul dulce si amar atunci cand uiti sa privesti in urma este de neuitat. Mici sau mari, oamenii se mai cauta, se mai privesc. Cine se aseamana se aduna, isi fac surprize.

Astazi fac prezenta la absenta ta. Mi-am amintit de zambetul din ochii tai. Privesc acolo unde imi este primita privirea. Vocea ta este o vioara in inima mea. In ochii tai si astazi rasare soarele. L-ai vazut? Te-ai lasat mangaiat de raza de lumina? Eram acolo. Ingere, langa tine stau. Nu te parasesc. Am venit pe lume ca sa te iubesc. Fericirea are culoarea ta. Speranta moare ultima.

Timpul e un ac, iar noi suntem ata din el. E viata ta, nu a altuia. Ne uitam urat si nimeni nu zambeste. Noaptea orasul doarme, dar se respira greu.

Ziua toti isi iau mastile pana le amesteca intre ele, le incurca, le scapa. Mai devreme sau mai tarziu se sparg toate. Un copil sterge cu o guma blocul ce l-a desenat stramb. Blocurile sunt mai inalte la sosea.

Ai vazut ce se afla dupa blocuri si ce electrosocuri ale vietii sunt pe baza de tratament? Alte desene se rostogolesc si vorbesc, firesc. Nu iti pierde dragostea fata de nimeni si nimic. Vrem nu vrem se intampla. Scapa cine poate. Orice flacara are si scantei. Plansul de durere poate deveni oricand o soapta dulce de bucurie.

Aurul straluceste si in noroi cu conditia sa se mentina aur. La momentul potrivit este luat si pus la locul lui, la loc de cinste. Dar sa fie aur si nu metal comun, ori gaudent. Lumina nu sta sub obroc.

La intrebarile importante ale vietii trebuie sa iti raspunzi singur…Sunt fericit, oricum ar fi. Intr-un final totul va fi bine. Masina vietii nu poate sa intoarca in mijlocul autostrazii. Sensul e unic, linia e dreapta. Iesirea e peste cativa kilometri. Dar sunt si locuri de popas.

Odihneste-te 

Bucura-te de peisajul vietii tale!

E minunat!

Hrisostom Filipescu

Sursa: https://hrisostomfilipescu.wordpress.com/2013/11/22/la-intrebarile-importante-ale-vietii-iti-raspunzi-singur/

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

 

 

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.