Un elev de 11 ani a numit 10 motive pentru care copiii nu vor sa mearga la scoala

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Un elev de 11 ani a numit 10 motive pentru care copiii nu vor sa mearga la scoala

Loading

ju

Scoala nu invata ca este posibil si necesar sa gresesti, pentru ca numai in acest fel poti invata ceva. Un copil de 11 ani, din Rusia, speaker al conferintei ,,Завтра по имени” a vorbit despre motivele pentru care copiilor nu le place scoala.

1.Cand vii prima data la scoala, multi dintre profesori incearca imediat sa inspire frica.

Unul din motive este frica fata de invatator.

2. Teama de evaluare

Dupa prima frica, se dezvolta teama de apreciere. Si apoi teama de pedeapsa de catre parinti. La scoala, nu se uita nimeni cine esti, te judeca doar dupa notele tale.

3. Frica de a gresi

Scoala nu ne invata ca este posibil si chiar necesar sa gresesti, pentru ca numai in acest fel poti invata ceva.

4. Trolling-ul

Un alt motiv este ridiculizarea colegilor de clasa. Si de multe ori este vina profesorilor care spun ca faci ceva nu la fel de bun ca colegii tai de clasa. Pentru ei, evaluarea este mai importanta decat elevul. Am mers la un club de creativitate pentru copii, am invatat sa tes din margele, sa sculptez din aluat, sa fac bratari din piele si multe altele. Si cand un profesor din grupul meu a venit la scoala mea pentru a oferi un atelier si a vorbit despre realizarile mele, profesorul clasei mele a fost surprins: „Timotei? Nu se poate! ”

5. Testele ,,stupide”

Aceste teste, care sunt date la ore, sunt incredibil de proaste, pentru ca nu permit o varianta a raspunsului personal. Pentru a obtine o nota buna, un copil incearca sa ghiceasca un raspuns din cele propuse, dar el poate avea propria opinie, pe care nu o poate scrie.

6. Volumul temelor

Am citit ca nu exista nicio dovada ca temele cresc performanta si educatia copiilor. Odata am avut atat de multe teme la engleza incat dupa trei ore de scris m-am ridicat si nu am mai putut sa-mi indrept gatul. Am fost dus la camera de urgenta si timp de o saptamana am mers la scoala cu un corset la gat.

7. Se interzice sa fii unic

Scoala nu-i sustine cu adevarat pe cei care sunt diferiti de ceilalti. Intai profesorul le transmite asta elevilor, iar ei raman pe viata cu acest stereotip.

8. Scoala nu te invata sa fii fericit

Am citit ca atunci cand John Lennon din The Beatles avea cinci ani, mama lui i-a spus ca cel mai important lucru in viata este sa fii fericit. Apoi s-a dus la scoala si a fost intrebat acolo: „Ce visezi sa devii in viata?” El a raspuns: „Fericit”. I s-a spus: „Nu ai inteles intrebarea”. La care a urmat raspunsul: „De fapt, nu intelegeti viata”.

9. Scoala nu te invata sa lucrezi cu informatiile

De exemplu, urmaresc un canal pe YouTube, unde un profesor de fizica vorbeste usor si distractiv. Citirea sau vizualizarea acestor cursuri poate inlocui zeci de lectii plictisitoare.

10. Scoala nu te pregateste pentru viata de adult

Scoala este, de fapt, o institutie care ar trebui sa te pregateasca pentru varsta adulta. Dar ea nu te invata cum sa economisesti si sa-si cresti venitul, nici cum sa-l obtiii si nici, in general, cum sa castigi. Cred ca o materie principala la scoala ar putea fi una care se ne invete cum sa comunicam si sa ne intelem intre noi. La urma urmei, abilitatea de a comunica este cea mai importanta.”

Sursa

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×