Un gand negativ despre altcineva demonstreaza cum te vezi tu pe tine insuti

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Un gand negativ despre altcineva demonstreaza cum te vezi tu pe tine insuti

Loading

00000000000.6

Daca gandurile ar putea ucide, cati dintre voi ar mai fi in viata?

Vreau sa-ti reamintesc: “Samanta tuturor faptelor se gaseste in gandurile tale”.

 Daca gandesti: “Nu pot sa-l sufar pe cutare”, de fapt il ataci. Ceea ce incepe ca gand, repede ajunge vorba.

Calomniind aceasta persoana in fata altora sau uneltind impotriva ei, o ataci. Ceaa ce devine vorba, repede devine fapta. Societatea spune:

“Numai faptele fizice sunt condamnabile. Atacurile verbale sunt regretabile, dar inevitabile. Si nimeni nu ar fi atat de nebun sa-i ceara socoteala altuia pentru gandurile sale.”

Iti cer sa-ti amintesti ca tot ceea ce gandesti despre o alta persoana, tot ceea ce ii spui sau ii faci iti arata ce gandesti despre tine insuti. 

Un gand negativ despre altcineva demonstreaza cum te vezi tu pe tine insuti.

Barfa sau injuratura arata propriile tale sentimente de rusine si de respingere emotionala. Iar violenta fizica indreptata impotriva altuia nu arata decat propriul tau impuls de sinucidere.

Asta nu-i un mister. Numai cel care sufera, ii loveste pe altii. Si te intreb, cati dintre voi nu suferiti? Cati dintre voi nu-i loviti pe altii, intr-un fel sau altul?

Daca te poti ierta pentru gandurile de razbunare, de ce nu poti ierta barbatul sau femeia care actioneaza din razbunare? Aceasta persoana doar transpune in fapta lucrul la care te-ai gandit.

Eu nu justific actul de razbunare. Pur si simplu te intreb: de ce il alungi pe acest om din inima ta? Poate ca el este si mai infometat de iubire si iertare decat tine.

I le vei refuza? Aproapelui tau i s-a facut foarte mult rau. A crescut fara tata. A fost dependent de droguri de cand avea noua ani si a crescut intr-un mediu in care niciodata nu s-a simtit in siguranta. Nu simti niciun fel de compasiune pentru baietelul ranit din barbatul care comite crima? Crezi ca ai face altceva daca ai fi in pielea lui? Si iti voi sune acum ca nu barbatul e cu degetul pe tragaci, ci baietelul.

El este cel coplesit si infricosat. Micutul este cel care nu se simte iubit si acceptat. Prieteni buni, barbatul nu exista. Exista numai baietelul.

Nu va lasati pacaliti de fata manioasa si dispretuitoare a barbatului. Dedesuptul acelei fatade dure se afla o durere si o judecata de sine coplesitoare.

Caci frica lui si a ta nu sunt deloc diferite. Hai, mai intai, sa scoatem masca ta de superioritate morala. Si, apoi, lasa baietelul sau fetita din tine sa-l priveasca pe baietelul din el.

Iata unde incepe iubirea si acceptarea.

Iata unde isi are radacinile iertarea.

Iertarea actioneaza ca un reflector care cerceteaza aceste locuri intunecate si secrete din tine si din societate.

A recunoaste rana e intotdeauna primul pas spre vindecare.

Fiecare dintre voi traieste intr-o inchisoare creata de propriile sale reactii, pana ce rana e constientizata. Nu numai criminalul este dupa gratii.

Barbatii si femeile care il baga acolo traiesc dupa altfel de gratii.

Cei care lovesc in altii simt ca nu au de ales. Cei cate stiu ca au de ales nu lovesc in altii.

Acesta este cheia. Arata unui om optiunile pe care le are si el nu va comite o crima. Crima este alta forma a autopedepsirii, aleasa intr-un mod subconstient pentru a aborda vina subconstienta.

Extras din Paul Ferrini, “Iubire fara conditii”, Editura For you

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.